Nova vest
Fudbal 69

9.6.2024.

9:20

"Hrvatska je najbolja ekipa sa kojom smo igrali u novoj eri"

Reprezenttaivac Portugala Ruben Dijaz sumirao je utiske posle poraza od Hrvatske u poslednjem pripremnom meču pred odlazak na EURO.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Fudbaleri Hrvatske kao gosti pobedili su Portugalce 2:1.

Heroj nove pobede "vatrenih" je bio 38- godišnji Luka Modrić koji je doveo svoj tim u prednost iz jedanaesterca već u osmom minutu, dok je Ante Budimir bio strelac u 56. minutu, a za domaće je pogodio Diogo Žota.

Dijas je, zvezda Portugala i Mančester Sitija, upitan je da li ga zabrinjava poraz uoči EP.

"Ne zabrinjava, baš smo zbog toga želeli izazov. Hrvatska je veroatno bila najbolja ekipa sa kojom smo igrali u novoj eri i baš u takvim utakmicama možemo saznati kako ćemo se nositi u stresnim trenucima", rekao je Dijas.

"Ovo je bilo veliko iskustvo, a rezultat je mogao biti drugačiji. Penal je bio sporan, ali oni su nezavisno od toga stvarali prilike. Dominirali smo u drugom poluvremenu, a Hrvatska je pogodila kada smo bili bolji. Niko ne voli da izgubi i nismo zadovoljni rezultatom. Dobro je spustiti se na zemlju i shvatiti da je, koliko god talenta i individualne kvalitete imali, potrebno bolje funkcionisati kao tim i razumeti svaki segment igre. Imamo puno prostora za rast, a porašćemo onoliko brzo koliko ćemo shvaćati što nam nedostaje", rekao je Dijas.

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 69

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu