Nova vest
Fudbal 153

8.6.2024.

20:44

Hrvatska održala čas Portugalu – ovacije za Modrića

Fudbaleri Hrvatske savladali su Portugal u gostima rezultatom 2:1 u poslednjem pripremnom susretu pred Evropsko prvenstvo.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ekipa Zlatka Dalića je time na impresivan način okončala pripremni period u kom je upisala obe pobede, posle ubedljivog trijumfa nad Severnom Makedonijom (3:0) nedavno.

Heroj nove pobede "vatrenih" je između ostalih bio i 38- godišnji Luka Modrić koji je doveo svoj tim u prednost iz jedanaesterca već u osmom minutu.

To je bio ujedno i jedini gol u prvom poluvremenu, pre nego što je Diogu Žoti bilo potrebno nepuna tri minuta u nastavku da kao rezerva donese izjednačenje timu Roberta Martinesa.

Konačan rezultat je postavio Ante Budimir u 56. minutu, a neposredno pre toga je iz igre izašao Modrić koji je zavredeo aplauz čitavog stadiona.

Hrvati će na predstojećem Evropskom prvenstvu igrati u grupi B sa aktuelnim šampionima Italijanima, Albanijom i Španijom sa kojom igraju prvi meč u subotu, 15. juna.

Portugalcima za tri dana predstoji još jedan pripremni meč sa Irskom, pre nego što odmere snage sa Česima, Turcima i Gruzinima u grupi F.

U ostalim mečevima Austrija i Švajcarska su remizirale 1:1, dok je Mađarska bila ubedljiva protiv Izraela 3:0.

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 153

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu