Nova vest
Fudbal 4

8.6.2024.

12:50

Mesi o Mundijalu 2026: Ne znam da li sam dorastao tom zadatku

Lionel Mesi nije rekao zbogom reprezentaciji Argentine.

Srđan Novaković
Profimedia

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji je rekao da postoji mogućnost da zaigra za svoju reprezentaciju na Mundijalu 2026. godine koji se održava u SAD, Meksiku i Kanadi.

Ako se to desi onda će Mesi predvoditi svoju reprezentaciju u odbranu titule koju je osvojio u Kataru 2022. godine, kada je u finalu bio bolji od Francuske.

"Zavisiće od toga kako se budem osećao, kako sam fizički i koliko sam realan prema sebi. I da znam da li sam dorastao zadatku da se takmičim i pomognem saigračima“, rekao je Mesi za Infobae, preneo je Jurosport.

Ako Mesi odluči da zaigra na narednom Mundijalu, on će tada imati 39 godina.

"Ostalo je još vremena i ne znam kako ću biti u tom trenutku. I moje godine su realnost, iako su one samo broj. Utakmice koje ću igrati nisu iste kao one koje sam igrao u evropskim takmičenjima, gde su bile na svaka tri dana ili u Ligi šampiona ili u ligama u kojima sam igrao, u Francuskoj i Španiji. Ali zavisi od toga kako se osećam i kako se osećam pored saigrača i vidim da li sam dorastao zadatku ili nisam“, naveo je Mesi.

Pre toga, Mesija ovog leta očekuje učešće na Kopa Amerika, koje će se igrati od 20. juna.

"Mislim da je Argentina uvek favorit, uprkos činjenici da smo sve to osvojili. I kad nismo ostvarivali ciljeve, Argentina je uvek bila favorit. Kada počne takmičenje, bilo da je Svetsko prvenstvo, Kup Amerike ili neko drugo, Argentina je kandidat kao Brazil, a više na ovom Kupu Amerike“, ocenio je Mesi.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu