Nova vest
Fudbal 8

7.6.2024.

18:05

Kek prelomio – ovo je konačan spisak Slovenaca za EURO

Selektor fudbalera Slovenije Matjaž Kek u petak je, nakon treninga pred meč sa Bugarima, odredio konačan spisak igrača koje će povesti na Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Sa pređašnjeg, šireg spiska, Kek je precrtao čevoricu igrača: Matevža Vidovšeka (golman, Olimpija), Luku Zahovića (napadač, Pogon), Žana Zaletela (defanzivac, Viborg) i Mihu Zajca (vezni, Fenerbahče).

Slovenija će u Nemačkoj igrati u grupi C sa Danskom, Srbijom i Engleskom.

Srbija i Slovenija igraju u drugom kolu, 20. juna u Minhenu.

"Na kraju, morao sam da se odlučim za 26 igrača, što ne znači da oni koji sada ne putuju sa nama u nekim narednim akcijama neće biti u reprezentaciji. Fudbal će se irgati i posle Evropskog prvenstva, u septembru već imamo mečeve Lige nacija. Takođe, morao sam i taktički da posmatram stvari pre donošenja konačne olduke, jer ne mogu da vodim previše napadački orijentisanih igrača, pretpostavljam da nećemo napadati 90 minuta svaki meč na Euru", poručio je Kek.

Konačan spisak igrača na koje računa seelektor Slovenije na Euru:

Golmani: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekić;

Odbrana: Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blažič, David Brekalo, Vanja Drkušić, Erik Janža, Žan Karničnik, Petar Stojanović

Vezni red: Timi Maks Elšnik, Adam Gnezda-Čerin, Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat, Jasmin Kurtić, Sandi Lovrić, Benjamin Verbič, Adrian Zeljković, Nino Žugelj, Josip Iličić;

Napad: Žan Celar, Jan Mlakar, Benjamin Šeško, Andraž Šporar, Žan Vipotnik.

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu