Nova vest
Fudbal 8

3.6.2024.

12:46

Niko neće da igra kod Anrija: "Ovako su me odbijali samo u srednjoj školi"

Selektor fudbalske olimpisjke reprezentacije Francuske Tijeri Anri izašao je pred novinare sa ne baš najboljim vestima o ekipi koju je uspeo da formira za Olimpijske igre.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Na spisku, očekivano, nema najvećih imena francuskog fudbala, nema Grizmana, kao ni Mbapea za koga je tek tinjala nada da će igrati u Parizu, ali je to bilo nerealno očekivati.

Mbape ima druge planove ovog leta, velike - potpisaće ugovor života za madridski Real i potom će braniti boje "trikolroa" na Euru.

Olimpijske igre bile bi previše za njega.

Anrija nije odbio samo Mbape, već veliki broj igrača na koje je želeo da se osloni i da se bori za zlato na olimpijskom turniru. Ironično je pred medijima prokomentarisao odluku velikog broja fudbalera (i njihovih klubova) da ne prihvate njegov poziv.

"Ovako me nisu odbijali još od srednje škole", aludirao je Anri na česte ljubavne jade kroz koje pubertetlije prolaze u srednjoškolskom dobu. 

"Nema potrebe da se nadam nečemu. Nemam pojma šta će se desiti, ali ovo što vidite to vam je realan spisak. Može biti pojačan, ali smo morali da izađemo sada sa spiskom kako bi igrači mogli da krenu da se spremaju. Vrata nisu zatvorena ni za koga".

Najveće ime na spisku je defintiivno kapiten Liona Aleksandre Lakazet.

Ovo je spisak igrača na koje Anri računa za Olimpijske igre:

Golmani: Lukas Ševalije (Lil), Obed Nkambadio (Pariz FC), Giljom Restes (Tuluz), Robin Riser (Dižon).

Odbrana: Bafode Diakite (Tuluz), Maksim Estev (Monpelje), Bredli Loko (Brest), Kastelo Lukeba (Lajpcig), Kilian Sildillia (Friburg), Adrien Trufer (Ren), Leni Joro (Lil)

Vezni red: Manje Akliouš (Monako), Žoris Šotar (Monpelje), Desire Due (Ren), Manu Kone (Borusija M), Enco Milo (Štutgart), Kepren Tiram (Nica), Lesli Ugočukvu (Čelsi), Voren Zair-Emeri (PSŽ).

Napad: Bredli Barkola (PSŽ), Arno Kalimuendo (Ren), Aleksandre Lakazet (Lion), Žan-Filip Mateta (Kristal Palas), Majkl Olise (Kristal Palas), Matiss Tel (Bajern Munhen).

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu