Nova vest
Fudbal 59

3.6.2024.

9:40

Vidić pričao Englezima o Srbiji: "Nismo napredovali od Katara"

Bivši srpski fudbaler Nemanja Vidić pričao je za engleske medije šta mogu da očekuju od naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Vidić je intervju dao za stanicu "Sky Sports".

Na pitanje sagovornika "šta očekivati od Srbije?", Nemanja je rekao:

"Mislim da smo napred dobri, posižemo golove poslednjih godina, na Svetskom prvenstvu pogotovo, postigli smo pet golova u grupi. Ali i primamo golove. Ako pogledate Srbiju danas posle dve godine od Katara, nismo se mnogo poboljšali u pogledu odbrane i to je nešto što moramo da popravimo", smatra Nemanja.

Ono što ga još brine je forma igrača od kojih sve zavisi u ofanzivi našeg tima. Mitrović, Milinković-Savić i Tadić više ne igraju u jakim ligama i to može biti problem, kaže nekadašnji stub odbrane Mančester junajteda.

"Imamo neke dobre igrače, ali isto tako imamo igrače koji igraju u Saudijskoj Arabiji ili Turskoj i ne znam u kakvoj će biti fizičkoj spremi, a to su igrači koji su nam mnogo važni, koji stvaraju šanse i daju golove. Ima mnogo stvari da se reše do početka Evropskog prvenstva".

Vidić je realan, svestan je snage našeg tima, otuda i procena šta bi bio uspeh u Nemačkoj

"Mislim da će za nas uspeh biti ako prođemo grupu".

U nabrajanju naših najjačih aduta imenovao je samo igrače iz navalnog reda.

"Defintivno su to Mitrović, Vlahović, Jović, Tadić... To su igrači koji mogu dati gol, idu napred, tu je i Kositć. Imamo igraće koji mogu naneti štetu protivnicima".

Podeli:

Komentari 59

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu