Nova vest
Fudbal 0

2.6.2024.

18:10

Kup Švajcarske otišao u Ženevu – posle 24 izvedena penala

Fudbaleri Serveta osvajači su švajcarskog Kupa posle pobede nad Luganom nakon boljeg izvođenja penala.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FILIP SINGER

Posle 120 minuta igre u Bernu nije bilo pobednika, ni golova, pa je osvajač "pokala" rešen sa "bele tačke" i čak 24 izvedena penala.

Ipak, minut pre samog završetka produžetaka desio se najvažniji momenat za ishod meča - trene Serveta izveo je iz igre prvog golmana Žeremija Frika i uveo Kipranina Žoela Iva Mala.

To je, ispostavilo se, bio ključni trenutak utakmice. 

Rezervni čuvar mreže Serveta, očito majstor za udarce sa penala, odbranio je čak četiri pokušaja igrača Lugana iz jedanaesterca (Sabatini, Štefen, Hajdari i Mai).

Kod Serveta promašivali su Bola, Cunemoto i Manjin.


Lugano je inače imao čak tri prilike da reši utakmicu u svoju korist sa penala kada je za to imao šansu, ali je u dva navrata udarce skidao Mal, dok je jednom lopta prošla pored gola.

Strelac prvog penala u čitavoj seriji bio je bivši igrač Vojvodine Miroslav Stevanović, fudbaler Serveta.

Junak meča, golman Mal, u pretposlednjoj seriji je preuzeo dogovornost na šutu, i pogodio mrežu Lugana, da bi u 12. seriji odbranio udarac Maiju.

Servet je tako došao do prvog Kup trofeja posle 23 godine.

Na titulu klub iz Ženeve čeka još od davne 1998/1999. godine. Servet je inače treći najtrofejniji klub u Švajcarskoj sa 17 pehara, koliko ima i Jang Bojs. Ispred su Bazel (20) i Grashopers (27).

Servet je ove sezone imao i solidan evropski rezultat - eliminisan je u osmini Lige Konferencija od češke Viktorije Plzenj - na penale.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu