Nova vest
Fudbal 43

2.6.2024.

18:23

"Real je otpisao svoju decu, a nije Modrića"

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske i čitav tim nestrpljivo čekaju dolazak najvećeg igrača ove države svih vremena Luke Modrića, da im se priključi pred polazak za Euro.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Selektor Dalić je u nedelju govorio o Luki Modriću i njegovom novom, neverovatnom uspehu, osvajanju novog pehara Lige šampiona.

Modrić je tako postao najtrofejniji igrač u istoriji najvećeg kluba na svetu madridskog Reala.

"Čestitam Luki na šestom trofeju. On dolazi u utorak ujutro i jedva čekam da dođe da mu poklonimo tortu. Nema bolje stvari nego da nas Luka s takvim motivom i inspiracijom dovede na Euro. On je primer svima za to koliko je potrebno volje i rada da se naprave velike stvari", rekao je Dalić.

Njegove naredne reči možda i najbolje opisuju status koji hrvatski as uživao u slavnom klubu.

"On je najbolji igrač u istoriji hrvatskog fudbala. Nemam šta da dodam, sve je o njemu rečeno. Real je otpisao svoju decu, Kasiljasa, Ramosa, a njega ne. To je najvažnija tačka"

EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Hrvatski fudbal zaista ima čime da se ponosi - 13. godinu zaredom imali su predstavnika u finalu Lige šampiona.

"Kad dođe Modrić napravićemo mu špalir i dočekati ga dostojno, kapitena i osvajača Lige šampiona. Video sam ga sekundicu na video zidu, neka uživa u Realu i sa momcima u klubu. Ovo je trinaesta Liga prvaka zaredom da je hrvatski igrač igrao u finalu. To opet nije realno, nije normalno, svaka čast svim osvajačima", poručio je selektor Hrvata.

Inače Dalić je govorio pred medijima povodom prijateljske utakmice koju Hrvatska igra u ponedeljak sa Severnom Makedonijom, i biće to prva pripremna za tim pred Euro.

Podeli:

Komentari 43

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu