Nova vest
Fudbal 2

2.6.2024.

16:24

Olimpijakos ne bi osvojio evropsku titulu da nije bilo Srbina

Bivši srpski reprezentativac Darko Kovačević kaže da je na njegov predlog gazda Olimpijakosa Evangelos Marinakis angažovao Španca Hose Luisa Mendilibara, a ostalo je istorija.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Španski strateg je u potpunosti preokrenuo sezonu crveno-belih, promenio "krvnu sliku" ekipe i odveo je do trofeja Lige konferencije. 

Do dolaska Mendilibara Olimpijakos ni izbliza nije ličio na tim koji može bilo šta uraditi u ovom evropskom takmičenju, mučio se, klizio ka proseku. Niko nije verovao da na kraju može osvojiti evropski trofej.

Kovačević je za grčke medije otkrio da je baš on bio čovek koji je Marinakisu u februaru preporučio Mendilibara.

"Imam sjajn odnos sa Olimpijakosom dugo vremena. Marinakis, predsednik kluba, je moj prijatelj, imamo jako dobar odnos. Pratio sam ekipu pažljivo. U februaru predsednik me je nazvao, situacija je bila loša, rezultati nisu bilo dobri i onda smo za tri meseca sve preokrenuli. Sastao sam se sa predsednikom i odmah mu rekao za Mendilibara. Pozvao sam njegovog menadžera koji je takođe bio i moj dok sam igrao, Ignasija Ibanjeza. Razgovarao sam i sa Mendilibarom. Brzo smo se dogovorili. Zaista je želeo da dođe. Tri ili četiri dana pošto sam se ja video sa Marinakisom, Mendilibar je stigao u klub", rekao je Kovačević.

Bivši napadač Zvezde, Juventusa i brojnih klubova za Olimpijakos je igrao od 2007-2009, svoje dve poslednje godine igračke karijere.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu