Nova vest
Fudbal 0

1.6.2024.

21:30

Prosinečki bez Savića i Marušića protiv Belgije i Gruzije

Okupili su se fudbaleri Crne Gore u Podgorici pred dve prijateljske utakmice protiv Belgije i Gruzije.

Srđan Novaković
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Prvo ide gostovanje Belgiji, dok će se meč protiv Gruzije igrati na stadionu "Pod Goricom". 

Uoči ova dva duela selektor Crne Gore, Robert Prosinečki neće imati kompletan sastav, tačnije na sledeće dve utakmice neće moći da računa na Stefana Savića, Adama Marušića, Rista Radunovića i Marka Tićija. 

"Savić neće biti sa nama zbog privatnih obaveza. Čuo sam se sa njim i oslobodili smo ga u ovom terminu. Na pripreme neće doći ni Marušić zbog problema sa preponom, dok je Tući slomio prst… Hendikep jeste, ali da su u pitanju kvalifikacione utakmice verovatno bi bio veći. Ovo je prilika da šansu dobiju i da se pokažu neki novi igrači”, rekao je Prosinečki i nastavio: 

Junski termin je uvek bio nezgodan za sve jer dolazi posle teških klupskih sezona, naši igrači su odigrali mnogo utakmica. Čekaju nas dve vrlo zanimljive utakmice, pogotovo sa Belgijom koja je među favoritima na Evropskom prvenstvu, gde će njihova aktuelna generacija imati poslednju šansu da uradi nešto veliko. Predvođeni su Kevinom de Brujneom, koji nakon Evropskog prvenstva verovatno više neće igrati za reprezentaciju. Gruzija je takođe učesnik Evropskog prvenstva, nakon što je u baražu eliminisala Grčku i napravila veliki uspeh. Imaćemo odlične provere“, smatra novi selektor Crne Gore.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Odbojka

Savez potvrdio: Kolaković i Gvideti odlaze!

Predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije održalo je sastanak, kojim je predsedavao Đula Mešter, predsednik OSS. Na sastanku je razgovarano o rezultatima i učinku seniorskih reprezentacija Srbije.

OSSRB

10:30

11 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu