Nova vest
Fudbal 5

31.5.2024.

19:31

Ančeloti pred finale LŠ: "Verujem da će sve proći onako kako smo planirali"

Trener madridskog Reala Karlo Ančeloti govorio je poslednji put pred medijima uoči subotnjeg finala Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/J.J.Guillen

Meč kreće od 21 sat na londonskom "Vembliju", a Ančeloti je u prilici da osvoji petu titulu prvaka Evrope kao trener i sedmu uopšte.

Dve je osvojio kao igrač Milana - 1989. i 1990. godine

Sa "rosonerima" je i kao trener pokorio Evropu u dva navrata (2003. i 2007), a identičan broj "ušatih" pehara ima i sa Realom - 2014. i 2022.

Madriđani se u subotu bore za svoj 15. trofej Lige šampiona (nekadašnjeg Kupa šampiona) u istoriji.

"Imali smo dovoljno vremena da se spremimo kako treba, ekipa je zaista fokusirana, koncentrisana. Svlačionica iam neophodno samopouzdanje da odigra najbolje što može. Ovo je najvažnija utakmica sezone za nas protiv rivala kojeg izuzetno poštujemo. Rekli smo već da Borusija zaslužuje da bude ovde i verujem da će sve proći onako kako smo planirali", kaže Ančeloti.

Italijanski strateg je potvrdio da će na golu stajati Belgijanac Tibo Kurtoa koji je veći deo sezone proveo van ekipe zbog oporavka od teže povrede, ali je od početka maja ponovo u pogonu.

Među stativama je trebalo da se nađe Ukrajinac Lunin, međutim on je tri dana zaredom pod temepraturom pa je ispao iz kombinacije da bude starter.

"Lunin je doptuovao sa nama, tu je, i biće na klupi jer je imao temepraturu poslednjih dana. Kurtoa će biti na golu u finalu", rekao je Ančeloti.

Novinare je zanimao Ančelotijev komentar na spekulacije da će Rodrigo naredne sezone igrati za Mančester siti.

"Mislim da je atmosfera oko tima prethodnih dana, uoči utakmice, dobra. Dobro se osećam. Da nije tako bio bih zabrinut za igrače, ali imam veliko poverenje u njih. Znam da će dati sve na terenu. Rodrigo će isto tako dati sve od sebe. On je veoma važan igrač za nas i to će biti u budućnosti", glasio je odgovor Ančelotija o Brazilcu.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu