Nova vest
Fudbal 18

29.5.2024.

9:52

FSS se seli na novu lokaciju: "Najmoderniji centar u Evropi"

Fudbalski savez Srbije će i zvanično prebaciti svoje poslovne prostorije sa Terazija na Novi Beograd, potvrdio je Jovan Šurbatović.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Zbog toga je kupljena nova zgrada, koja je do sada pripadala banci "OTP" u Bulevaru Mihajla Pupina. Tako će prema planovima prostorije FSS od jeseni 2025. godine biti pod jednim krovom, nasuprot dosadašnje tri lokacije u centru grada – dve na Terazijama i jednu u Ulici Kralja Petra.

"Poslovna zgada FSS imaće 6.968 m2, veliku podzemnu garažu, imaće najveći edukativni centar u Jugoistočnoj Evropi, moderne i prostrane kancelarije, sve službe Saveza biće pod jednim krovom (sada su na četiri različite lokacije), muzej, fan šop... Energetski efikasna, pametna zgrada, najmoderniji administrativni centar jednog Saveza u Evropi", rekao je Šurbatović u razgovoru za "Sportal" i otkrio da su sa pomenutom bankom postignuti i drugi dogovori:

"Ono što je još benefit je što ćemo dobiti i ozbiljno sponzorstvo OTP banke, a aranžman obuhvata i izdavanje poslovnog prostora za ekspozituru i sefove banke koja će ostati u prizemlju zgrade. Prihod od zakupa koji je dogovoren biće veoma značajan i pokrivaće sve tekuće troškove, uključujući i održavanje i osiguranje objekta. Tako da su benefiti realizacije projekta višestruki. Savez će dobiti najmoderniji administrativni centar u Evropi, još jedno veliko sponzorstvo i značajan prihod od rente dela prostora. Povezivanje saveza sa jednom od najvećih regionalnih poslovnih banaka je dugoročno možda i najvažniji deo ovog za savez izuzetnog aranžmana", dodao je generalni sekretar našeg fudbalskog saveza.

U planu je i konferencija za medije na kojoj će se govoriti o projektima FSS, a u okviru Strategije razvoja fudbala u Srbiji.

"Trenutno smo u fazi zaključivanja ugovora, krećemo u projektovanje. Idejni koncept je usvojen. Finansiramo sve iz sopstvenih sredstava koristeći sredstva koja nam pripadaju iz fondove FIFA i sopstvena sredstva iz akumulirane i neraspoređene dobiti iz prethodnih godina", zaključio je Šurbatović.

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu