Nova vest
Fudbal 16

18.5.2024.

22:13

Filip Đuričić se oprostio od dresa reprezentacije: "Teško je..."

Srpski fudbaler Filip Đuričić porukom na društvenim mrežama objavio je da je završio reprezentativnu karijeru i da će ubuduće biti samo navijač nacionalnog tima.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Đuričić se nije našao ni na širem spisku selektora Dragana Stojkovića za predstojeći Euro što ga je i nateralo da donese odluku o povlačenju iz nacionalnog tima.

"Ovako... Moje putovanje je počelo još davne 2002. godine... Čast svoje zemlje branio sam kroz sve mlađe kategorije, a sa kapitenskom trakom na ruci predvodio svoje saigrače na svim velikim takmičenjima. Dočekao sam i taj dan da zaigram u društvu najboljih srpskih fudbalera. Pamtim svoj debi kao da je juče bio, a prošlo je više od 12 godina. Sa svojim saigračima i prijateljima iz reprezentacije prošao sam mnogo toga. I dobrog i manje dobrog", poručio je rođeni Obrenovčanin.


Kaže, igranje za reprezentaciju nemerljivo je sa igranjem za bilo koji drugi tim.

"U reprezentaciji Srbije sam spoznao osećaj koji ne može da se meri ni sa čim drugim - osećaj ponosa dok nosiš sveti grb na dresu i braniš čast Srbije i svog naroda. Svetsko prvenstvo u Kataru kruna je moje karijere, a beskrajno sam ponosan što sam bio deo generacije koja je posle 24 godine našu Srbiju odvela na Evropsko prvenstvo".

Starsport

Nije se ovog puta našao na spisku selektora Srbije iako je bio redovan u reprezentativnim akcijama sve do sada. 

"Teško mi je, ali sam svestan da tako mora. Vreme je da se oprostim od reprezentacije Srbije, da joj kažem zbogom, ali samo na terenu. Želim da se zahvalim svim saigračima koji su, bar na trenutak, bili deo reprezentacije Srbije. Bila mi je čast što delim svlačionicu i teren sa vama. U dobru i zlu!".

Na kraju zahvalio se svima koji su bili uz njega tokom svih ovih godina dok je nosio reprezentativni dres.

"Hvala i svim selektorima, ali i svim ljudima u i oko Fudbalskog saveza Srbije, onima koji su uglavnom van dometa reflektora, ali bez kojih niti jedan uspeh ne bi bio moguć. Hvala tebi, srpski narode, hvala navijačima što ste bili uz nas. Dao sam sve što sam mogao na fudbalskom terenu. Nekad je sigurno moglo bolje, ali znaj, da sam uvek dao sve od sebe. Neka ti je srećno, a ja ostajem da te bodrim, glasno navijam i radujem se tvojim novim pobedama. Srbija!"

Filip Đuričić je ove sezone odigrao 19 utakmica za Panatinaikos.

Podeli:

Komentari 16

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu