Nova vest
Fudbal 1

16.5.2024.

10:37

Senzacija u Kupu Rumunije – drugoligaš podigao trofej

Rumunski drugoligaš Korvinul Hunedoara senzacionalni je pobednik Kupa te države i igraće u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne sezone.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Korvinul je u finalu savladao prvoligaša Ocelul Galati nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (3:2). 

U regularnom delu meča rezultat je bio 2:2, da bi nakon penal ruleta Korvinul bio uspešniji, precizniji i smireniji.

Dva gola za Ocelul postigao je momak rođen u Novom Pazaru Anes Rušević, u 27. i 58. minutu iz penala, oba puta za vođstvo prvoligaša.

Ipak, uporni igrači Korvinula su odbili da dižu belu zastavicu, Koman je doneo izjednačenje prvi put, potom Manolaš nedugo pošto je Rušević drugi put doveo Ocelul do vođstva.

Korvinul je inače do trofeja stigao pobedama protiv trećeligaša Jiul Petrosanija (4:1 u trećem kolu), čime je izborio grupnu fazu takmičenja.

Potom je u grupi savladao Čindiju (2:0), Sepsi (1:0) i Progresul (6:0), a onda su na red došli prvoligaši - u četvrtfinalu Korvinul je bio bolji od Kluža (4:0), a u polufinalu od Voluntarija (3:1).

Ovaj klub je inače osnovan 1921. godine, četiri puta u svojoj istoriji bio je prvak druge lige, najbolji rezultat u rumunskom prvenstvu mu je treće mesto iz 1982. godine, a sad je vlasnik i prvog trofeja.

Uspeh u kupu doneo je Korvinulu kvalifikacije za Ligu Evrope.

Korvinul će naredne sezone igrati u prvoj ligi pošto je u poslednjoj rundi plej-ofa druge lige uspeo da izbori plasman u najviši rang takmičenja.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu