Nova vest
Fudbal 1

3.4.2024.

13:28

Hajduku i Dinamu sudi novi stranac – Nemac perfektno odradio prethodni derbi

Posle prvenstvenog duela na "Poljudu" na redu je novi okršaj dva najveća hrvatska kluba Dinama i Hajduka, u okviru polufinala Kupa (sreda, 19).

Izvor: B92.net

EPA-EFE/MASSIMO PICA

Sve je isto kao i u subotu, Splićani i Zagrepčani odigraće novi meč na "Poljudu", sudiće stranac, osim što to ovog puta neće biti Nemac Daniel Sibert, već Italijan Fabio Marseka.

Sibert je, utisak je svih u hrvatskom fudbalu, odradio savršen posao u subotu i isto to u oba tabora očekuju i od Mareske.

"Kako dolazi iz Napulja, grada koji po mnogo čemu, a pogotovo po navijačkom temperamentu i fanatizmu podseća na Split, njemu će atmosfera na Poljudu biti kao "dobar dan", a kako je po zanimanju vatrogasac, nije čudo da se odlično snalazi u honorarnom poslu u kojem se takođe računa beneficirani radni staž zbog stresa, napora i opasnosti po zdravlje", pišu Hrvati o italijanskom arbitru koji će deliti pravdu u najvećoj utakmici hrvatskog fudbala.

Mareski ovo nije prvi profesionalni izlet u lige drugih zemalja. Protekle godine je sudio derbi Grke između Olimpijakosa i Panatinaikosa, pre toga je delio pravdu na mečevima Al Hazma i Al Hilala, kao i Al Etifaka i Al Hilala.

Hrvati, očito, sve više veruju stranim sudijama koji će, kako stavri stoje, i u narednom periodu arbitrirati u najvažnijim utakmicama tamošnjeg fudbala.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu