Nova vest
Fudbal 1

3.4.2024.

13:28

Hajduku i Dinamu sudi novi stranac – Nemac perfektno odradio prethodni derbi

Posle prvenstvenog duela na "Poljudu" na redu je novi okršaj dva najveća hrvatska kluba Dinama i Hajduka, u okviru polufinala Kupa (sreda, 19).

Izvor: B92.net

EPA-EFE/MASSIMO PICA

Sve je isto kao i u subotu, Splićani i Zagrepčani odigraće novi meč na "Poljudu", sudiće stranac, osim što to ovog puta neće biti Nemac Daniel Sibert, već Italijan Fabio Marseka.

Sibert je, utisak je svih u hrvatskom fudbalu, odradio savršen posao u subotu i isto to u oba tabora očekuju i od Mareske.

"Kako dolazi iz Napulja, grada koji po mnogo čemu, a pogotovo po navijačkom temperamentu i fanatizmu podseća na Split, njemu će atmosfera na Poljudu biti kao "dobar dan", a kako je po zanimanju vatrogasac, nije čudo da se odlično snalazi u honorarnom poslu u kojem se takođe računa beneficirani radni staž zbog stresa, napora i opasnosti po zdravlje", pišu Hrvati o italijanskom arbitru koji će deliti pravdu u najvećoj utakmici hrvatskog fudbala.

Mareski ovo nije prvi profesionalni izlet u lige drugih zemalja. Protekle godine je sudio derbi Grke između Olimpijakosa i Panatinaikosa, pre toga je delio pravdu na mečevima Al Hazma i Al Hilala, kao i Al Etifaka i Al Hilala.

Hrvati, očito, sve više veruju stranim sudijama koji će, kako stavri stoje, i u narednom periodu arbitrirati u najvažnijim utakmicama tamošnjeg fudbala.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

Lige petice

Dembele ponovo na treninzima PSŽ

Francuski napadač Usman Dembele, koji je ove nedelje isključen iz Pari Sen Žermena (PSŽ) iz disciplinskih razloga, vratio se danas treninzima, saopštio je pariski fudbalski klub.

Beta

23:50

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu