Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.02.2020.

17:30

Partizanova uspešna uvertira za derbi – laka "trojka" protiv Proletera

Fudbaleri Partizana pobedili su Proleter 3:1 na svom terenu u utakmici 23. kola Linglong Superlige Srbije.

Izvor: MS

Autor: MS

Partizanova uspešna uvertira za derbi – laka
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Crno-beli su napravili dobru uvertiru za "večiti derbi" u nedelju na terenu Crvene zvezde i smanjili razliku na -11.

Tim Sava Miloševića lako se vratio na pravi kolosek nakon remija u Senti sa TSC-om prošlog vikenda, pobednik u Humskoj nijednog trenutka nije bio doveden u pitanje.

Gosti iz Novog Sada nisu prikazali gotovo ništa u Humskoj, osim zicera Anesa Ruševića na startu meča, za šta su kažnjeni već u sedmom minutu, i "slučajnog" gola u samom finišu kada je baš Rušević skrenuo loptu u mrežu posle šuta rezerviste Milorada Balabanovića.

Partizan je već u sedmom minutu kaznio promašaj Ruševića kada je Lazar Marković posle odbitka šutirao sa ivice šesnaesterca i uz pomoć jednog protivničkog igrača savladao golmana Nikolu Petrića.

Nije se dugo čekalo na novi gol, Bojan Matić je pobegao odbrani Proletera, koja je loše postavila ofsajd zamku, lako je predriblao Petrića i plasirao loptu u mrežu. To mu je bio prvi gol u dresu Partizana, od dolaska iz Vojvodine prošlog meseca.

Do kraja se Partizan čuvao za derbi, dok Prolter nije imao snage da ozbiljnije zapreti večeras nezaposlenom Vladimiru Stojkoviću, sve do samog finiša.

Prethodno se u strelce upisao i Nemanja Miletić tako što je iskoristio kiks golmana Petrića kada mu je lopta ispala iz ruke...

Vredi napomenuti još da su crno-beli upisali osmi trijumf nad Proleterom iz isto toliko međusobnih susreta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve