Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.08.2019.

18:00

Zvezda odolela u Bernu – "Rajko Mitić" čeka Ligu šampiona!

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Jang bojsom 2:2 (1:1) na gostovanju u Bernu, u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Zvezda odolela u Bernu –
Foto: EPA/PETER SCHNEIDER

U sjajnom meču pred punim tribinama stadiona "Švajcarska", Zvezda je rano primila gol, pa preokrenula rezultat, da bi na kraju strepela i za remi.

Crveno-beli su odigrali odlično, sjajno koristili svaki propust u koncepciji igre švajcarskog tima, koji je pokazao da ima izuzetno kvalitetne pojedince, ali da nema previše reda u svojoj igri.

Uprkos tom "divljem" ritmu, Jang bojs je poveo već u sedmom minutu iz tri poteza. Golman Van Balmos je ispucao loptu, Nsame je nadskočio Ivanića i spustio loptu u prazan prostor.

Iz drugog plana se između dvojice štopera ubacio Rože Asale, pobegao je neopreznom Pankovu i matirao Borjana poslavši loptu ispod golmana Zvezde (1:0).

Međutim, Bojsi nisu uspeli da uspostave kontrolu nad igrom, preskakali su sredinu terena i nedisciplinom u veznom redu ostavljali dosta prostora za kontranapade Zvezde.

To su crveno-beli maksimalno koristili i preko raspoloženog Marina i debitanta Garsije opasno pretili golu švajcarskog šampiona.

Srpski prvak nije dugo čekao do izjednačenja, poravnao je na 1:1 već u 18. minutu. Nakon centaršuta Marina sa leve strane, Miloš Degenek je šutirao glavom sa 12-13 metara, a lopta je u visokom luku preskočila golmana i defanzivca JB na gol liniji ta završila pod prečkom (1:1).

Ovaj gol je potpuno izbacio iz ritma domaći tim, koji je zaigrao još neorganizovanija konstantno preskačući sredinu terena dugim loptama.

Međutim, u tako su Bojsi bili vrlo opasni, a novo vođstvo sprečava Milan Borjan sa dve fantastične intervenije posle šuteva Nsamea i Pereire.

U međuvremenu je odlično šutirao Garsija, ali je odbranio domaći golman. U završnici poluvremena Marin propušta stopostotnu šansu, Garsija mu je servirao zicer, on je savladao Van Balmosa, ali sa gol linije izbacuje Lustenberger.

Posle toga opet se istakao Borjan, još jednom je zaustavio snažan šut domaćina, pokušao je Ngamaleu sa 12-13 metara.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Zvezda je preokrenula rezultat. Posle duge akcije u sredini, Ivanić izbacuje na desnoj strani Gobeljića.

On gura loptu po zemlji u srce kaznenog, Boaći je propušta, a na drugoj stativi stiže do Matea Garsije koji postiže prvenac (1:2).

Zvezda je dobro kontrolisala ritam meča u nastavku, da bi u poslednjih 15 minuta Bojsi krenuli u inicijativu. Crveno-beli su se nepotrebno povukli, dozvolili domaćinu da se "razmaše" i to ih je skupo koštalo.

Nakon što je odolela opasnim napadima Asalea i Ngamelua, u 74. minutu ovaj drugi beži Boaćiju i pada u kaznenom prostoru.

Sudija Deni Makeli iz Holandije je konsultovao VAR, potom sam pogledao usporeni snimak i dosudio oprevdan penal. Rutinski ga je realizovao iskusni Giljom Oro (2:2) samo što je ušao u igru.

Usledio je žestok pritisak Bojsa u završnici meča, nekoliko opasnih situacija u kaznenom prostoru Zvezde.

Malo je nedostajalo da domaćin ekspresno preokrene. Borjan je loše procenio let lopte posle centašura, to je iskoristio Oro i šutirao glavom, ali Gobeljić izbacuje fudbal ispred gol linije.

U poslednjim minutima šanse za Jang bojs su imali još Asane i Oro, koji opet šutira glavom, ali oba puta lopta ide pored gola. Na kraju su crveno-beli odoleli i ipak odneli odličan rezultat u Beograd.

Revanš je u utorak u Beogradu. Pobednik će igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, za koju je žreb 29. avgusta. Poraženi će u Ligu Evrope, čiji je žreb dan kasnije.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1113 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d