Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.03.2019.

19:59

Šok za Hrvate u Budimpešti, Zahavi razbio Austriju

Reprezentacija Mađarske pobedila je u Budimpešti u meču Grupe E u kvalifikacija za Evro 2020. nacionalni tim Hrvatske sa 2:1.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Šok za Hrvate u Budimpešti, Zahavi razbio Austriju
Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images

Bio je to veliki uspeh Mađara, koji su morali da preokrenu rezultat jer je Hrvatska prilično rano, tačnije u 13. minutu povela preko napadača Ajntrahta Ante Rebića.

On je sa svega pet metara ubacio loptu u mrežu Mađara i činilo se da će izabranici Zlatka Dalića biti na putu da ostvare i drugu pobedu, pošto su pre nekoliko dana pobedili Azerbejdžan sa 2:1.

Ipak, Mađari se nisu predavali i prvo su u 34. minutu preko Adama Salaija uspeli da izjednače.

Džudžak je odlično proigrao Salaija koji je iskosa sa desne strane, sedam osam metara uspeo da savlada golmana Kalinića.

Samo minit kasnije, domaćini su tražili od sudije da pokaže na belu tačku kada je Dejan Lovren povukao za dres Rolanda Vargu koji se usput povredio i morao je da napusti meč.

U nastavku, bilo je prilika sa obe strane, ali Mađari su uspeli da iskoriste jednu i to u 76. minutu. U gužvi pred golom Hrvatske odlično se snašao Martin Patkai koji je sa nekoliko metara uspeo da ubaci loptu u mrežu za konačnih 2:1.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U I grupi, Škotska je uspela da kao gost pobedi San Marino sa 2:0 i tako se iskupi za poraz u Kazahstanu od pre nekoliko dana (3:0).

Golove za Škote postigli su Keni Meklin u četvrtom i Džoni Rasel u 74. minutu.

Veoma interesantno bilo je u susretu Grupe G u kojem je Izrael kao domaćin slavio protiv Austrije (4:2).

Bio je to golgeterski obračun Erana Zahavija s jedne i Marka Arnautivića sa druge strane. Izraelac je postigao het-trik, mrežu Austrije zatresao je u 34, 45. i 55. minutu, da bi gol za Izrael postigao i Dabur u 66. minutu.

Arnautović se u strelce upisao u 8. i 75. minutu kada je uspeo samo da ublaži ubedljiv poraz svog tima.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

310 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve