Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.08.2012.

11:49

Pobeda Napretka, gol Ožegovića

Odigrane su utakmice prvog kola Prve lige Srbije u kojima je Napredak kao gost pobedio Inđiju, novajlija iz Užica slavio u Lučanima, a Borac pobedio Metalac.

Izvor:

Autor:

Default images

Mladi napadač Crvene zvezde Ognjen Ožegović koji je na pozajmici u Banatu doneo je Zrenjanincima bod protiv Radničkog iz Nove Pazove, dok je bivši fudbaler Crvene zvezde i strelac protiv Milana pre šest godina, Dušan Đokić postigao gol vredan boda u dresu Voždovca na utakmici sa Čukaričkim.

Posle skoro decenije u Prvu ligu Srbije se vratio i zaječarski Timok koji je kao gost poražen od Mladenovca (2:1). U duelu dva superligaša iz prošle sezone Borac je u Čačku pobedio Metalac sa 1:0.

Duel dva beogradska tima obeležio je povratnik u srpski fudbal Dušan Đokić koji je postigao gol za Voždovac protiv Čukaričkog. Meč je odigran na stadionu BASK-a na Carevoj Ćupriji pošto novi stadion Voždovca u Zaplanjskoj ulici još nije završen.

Napredak je golovima Gavrića i Bojića pobedio Inđiju i najavio pohod ka Superligi naredne sezone. Banat je u Zrenjaninu u meču sa novajlijom iz Nove Pazove poveo golom Ožegoivća, ali je gostima iz Srema bod doneo Isailović.

U malom derbiju zapadne Srbije užičko Jedinstvo, prvak Srpske lige Zapad prošle sezone, je pobedio Mladost u Lučanima sa 2:1. Golova nije bilo jedino u Lazarevcu gde su se sastali Kolubara i kraljevačka Sloga.

Proleter je u Novom Sadu dočekao Teleoptik, gosti su dva puta vodili, ali posle 90 minuta nije bilo pobednika - 2:2.

Prva liga Srbije, prvo kolo:
Inđija – Napredak 0:2
Gavrić 53, Bojić 79
Voždovac – Čukarički 1:1
Đokić 69 - Srnić 65
Proleter – Teleoptik 2:2
Rašiovan 32, Bošković 78 - Džugurdić 28, Geogrijević 72
Banat – Radnički NP 1:1
Ožegović 55 - Isailović 77
Kolubara – Sloga 0:0
Borac – Metalac 1:0

Živanović 34
Mladost Lučani – Jedinstvo Užice 1:2
Pešić 54 - Arsić 62, 90
Mladenovac – Timok 2:1
Milašinović 70, Kašić 77p - Stojković 90p
Bežanija – Novi Sad 3:1
Radinović 40, Vujović 46, Stanovičić 52 - Stančetić 53

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu