Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.07.2018.

20:30

Spartak šokirao Spartu, ima 2:0 pred revanš u Pragu!

Fudbaleri Spartaka šokirali su prašku Spartu i pobedili 2:0 (1:0) favorizovane Čehe u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Spartak šokirao Spartu, ima 2:0 pred revanš u Pragu!
Foto: StarSport

Česi su dominirali svih 90 minuta na novosadskom "Karađorđu", ali su Subotičani perfektno koristili svoje retke prilike i stekli ogromnu prednost pred revanš.

Imao je Spartak dosta sreće jer su se igrači Sparte ispromašivali, posebno u drugom poluvremenu kada se pre svih obrukao Teteh sa nekoliko prouštenih zicera.

Međutim, fudbaleri Spartaka su više nego zasluženo zabeležili najveću pobedu u svojoj istoriji jer su hrabrom igrom pokazali svim srpskim timovima da je nijedan protivnik nije nepobediv.

Spartak je poveo već u osmom minutu kada štoper Ćalasan koristi lošu reakciju odbrane Sparte nakon centaršuta Glavčića iz slobodnog udarca i sa druge stative trese mrežu gostiju.

Usledio je žestok pritisak Sparte, najkonkretniji je bio Rumun Stančiju koji je uz podršku Kange tražio put do gola Spartaka, ali je odbrana Subotičana igrala fantastično.

Redali su se napadi i šanse Čeha, na mukama je često bio Perić, ali je sve to bilo vredno mučenja jer sredinom drugog dela meča Subotičani surovo kažnjavaju goste.

Nakon strpljivog napada Đuričin i Šimura su odigrali sjajan dupli pas ispred kaznenog prostora Sparte, a Đuričin ga kruniše preciznim udarcem po zemlji i lopta se od stativu odbija u gol.

U samoj završnici Sparta je imala nekoliko sjajni gol šansi, ali Teteh se ispromašivao i omogućio Spartaku da bez primeljenog gola putuje u Prag.

Mogli su Subotičani da steknu i tri gola prednosti, ali je dva minuta pre kraja Nica odbranio šut Marčića iz odlične situacije za Spartak.

Bolji iz ovog dvomeča će u trećoj rundi igrati sa danskim Brondbijem.

U drugom kolu nastupaju još dva srpska tima, Radnički je poražen od Makabija u Izraelu, dok je Partizan minimalnim rezultatom savladao litvanski Trakaj.

Tok meča:

22:40 Kraj! Velika pobeda Spartaka od 2:0! Subotičani imaju istorijsku priliku da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za LE!

90' Igraće se još pet minuta na "Karađorđu".

88' Šteta! Mogao je Spartak sa 3:0 u Prag! Fantastična kontra Subotičana, Šimura je probio po levoj strani, pronašao Glavčića u kaznenom, on prebacuje loptu na drugu stranu do rezerviste Marčića koji izlazi sam na golmana Sparte, ali Nica spasava Čehe debakla.

84' Na teren ulazi treći bivši igrač Zvezde iz redova Sparte, Mihajlo Ristić menja indisponiranog Teteha.

81' Opet se obrukao Teteh, još jednom su mu saigrači servirali zicer, ali je on opet promašio ceo gol sa svega nekoliko metara.

76' Redaju se šutevi gostiju, ali Perićeva mreža se i dalje nije zatresla.

72' Sjajan prodor Stančijua, Perić samo na kratko odbija loptu koja ostaje u petercu, ali Ćalasan izterveniše ispred Šurala.

67' Nova opasnost po gol Spartaka, Fridek odlično probija i centrira, ali njegovi saigrači to nisu ispratili.

65' Zamalo 3:0! Loše je reagovala odbrana Sparte, Kaja je traljavo "očistio", Đuričin odigrava potvatnu za Glavčića koji šutira snažno po zemlji sa 15ak metara, ali za malo pored stative.

64' Projektil Kange, pojedinim navijačima na stadionu se učinilo da je postigao gol, ali je Gabonac zatresao samo spoljni deo mreže.

60' Zicer za Spartu! Odlična akcije Sparte preko leve strane, Šural prolazi do peterca, pronalazi u sredini usamljenog Teteha koji promašuje ceo gol!

57' GOOOOOL! Spartak vodi 2:0!

Fantastična akcija Subotičana za ogromno vođstvo. Strpljivo su kombinovali igrači Spartaka, krenula je akcija s njihove polovine, u kaznenom prostoru su Đuričin i Šimura odigrali perfektan dupli pas, a Đuričin preciznim udarcem po zemlji trese mrežu!

54' I dalje je Stančiju ključni igrač gostiju, Subotičani uspevaju da obuzdaju Rumuna.

49' Šimura vrlo aktivan na startu drugog dela meča, ali bez opasnosti po gol Sparte.

46' Izmena u Sparti na poluvremenu, Šural je ušao umesto Plavšića.

21:34 Kraj prvog poluvremena. Spartak vodi 1:0 protiv Sparte golom Ćalasana.

40' Nastavlja se pritisak praškog tima, najkonkretniji je Stančiju, ali odbrana Spartaka blokira svaki pokušaj.

33' Subotičani malo skidaju pritisak sa svoje odbrane, dva uzastopna kornera, ali bez konkretne pretnje po gol Sparte.

31' Plavšić preti Periću, ali ostaje 1:0

27' Žestok pritisak Sparte, serija šuteva Nice i Stančijua, ali Spartak odoleva.

25' Novi šut Savkovića, ali je opet promašio ceo gol.

22' Dobro se brane Subotičani, opet su izblokirali Stančijua.

19' Odgovaraju Česi preko Stančijua i Kange, ali Spartak odoleva.

15' Pokušava i Savković, ali je i on neprecizan.

13' Uzvraćaju Subotičani, dva kornera u nizu, ali Kerkez i Jočić ne uspevaju da ugroze gol Sparte.

11' Opasan napad Sparte, ali Teteh je bio u ofsajdu.

8' GOOOOOL! Spartak vodi 1:0!

Ćalasan je doneo prednost Subotičanima u Novom Sadu. Štoper Spartaka zatresao je mrežu šutem sa druge stative nakon što je lopta posle centaršuta Glavčića iz slobodnog udarca prošla kroz ceo kazneni prostor Sparte.

5' Nekoliko šuteva gostiju iz Praga u nizu, ali je Stančiju dva puta blokiran.

3' Sparta kreće agresivnije, ali Subotičani faulovima "seckaju" igru Čeha

20:45 Počeo je meč u Novom Sadu, veliki izazov je pred Subotičanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu