Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.07.2018.

17:48

Mršava pobeda Partizana, u Litvaniji odluka ko će u 3. kolo

Partizan je pobedio Trakai (1:0) u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali nije ubedio navijače da je kiks u Surdulici bio samo trenutak slabosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Mršava pobeda Partizana, u Litvaniji odluka ko će u 3. kolo
Foto: Starsport

Crno-beli su u većem delu meča sa Litvancima igrali neubedljivo, a 15 minuta kvalitetne igre premalo je od kluba kakav je Partizan.

Gosti su sigurno zadovoljni otišli kući, jer imaju aktivan rezultat koji im daje nadu da na domaćem terenu mogu da učine nešto više od onoga što su prikazali u Humskoj, a nisu prikazali mnogo osim, organizovane i disciplinovane odbrane.

Doduše, da ovakvo mišljenje imamo o odbrani gostiju doprineli su i igrači Partizana koji su propustili nekoliko zicera, a najbolje šanse za još koji gol u mreži Trakaija imali su Ivanović i Gomeš.

Partizan je otpor Litvanaca uspeo da slomi tek kada su gosti ostali sa igračem manje, jer je u 53. minutu zbog drugog žutog, pa crvenog kartona, teren morao da napusti Vorobjovas.

Crno-beli su tada navalili na gol Trakaija, a da steknu minimalnu prednost trebalo im je samo četiri minuta. Pantić je izveo korner, Januševskis je slabo odreagovao i sproveo loptu u sopstvenu mrežu. Do kraja susreta gostima je bilo važno samo da ostane isti rezultat, koji im garantuje, ako ništa drugo, a ono bar uzbudljiv revanš na domaćem terenu.

Pokušavali su Gomeš, Ivanović, Janković da promene rezultat, da prednost učine opipljivojim, kako bi mirniji otputovali na revanš, ali nažalost crno-belih igra je ponovo postala jalova, pa golova do kraja meča više nije ni bilo, iako je Gomeš sa dva udarca u finišu meča mogao da dotuče Litvance, međutim, u prvoj šansi je loše zahvatio loptu, a drugi put je prebacio prečku.

Problem Partizana bio je taj što je samo petnaestak minuta odigrao na visokom nivou, a ostatak meča igra je bila “ja tebi, ti meni”, bez konretne završnice, i trener Miroslav Đukić moraće hitno nešto da preduzme inače će i u revanšu biti mnogo problema, a o eventualnom trećem kolu kvalifikacija navijači Partizana sada bolje i da ne razmišljaju.

Navijači nisu zadovoljni kako Đukić vodi ekipu ima veoma malo vremena do 2. avgusta, kada se igra revanš u Litvaniji, da ekipu podigne, uigra, učini konkretnijom i opasnijom.

Ukoliko želi da ostane u Evropi Partizan će morati da ima više od dva-tri raspoložena igrača za igru, kao što je večeras bio slučaj sa Enakeom ili Gomešom.

TOK MEČA:

90+4 KRAJ "Tanka" prednost Partizana pred revanš u Litvaniji

89' Opet Gomeš, odličan šut, lopta je otišla preko gola

86' Gomeš je imao sjajnu šansu, ali je sa četiri metra loše zahvatio loptu i propala je fantastična prilika za 2:0

81' Ivanović je izašao iz igre, na terenu je Ilić, jer je Partizan ponovo stao, više nije opasan kao u uvodnih 15 munuta drugog poluvremena. Igra je sada kao u prvom delu, bezopasna.

70' Pantić je napustio igru, na terenu je izašao Janković.

64' Gomeš "puca" glavom ka golu, golman izbija u korner

62' Partizan pritisak sve jače, Gomeš je proigrao Ivanović, ovaj stigao pred gol, ali je pao...

57' GOOOOOOOOL - Samo četiri minuta bila su dovoljna Partizanu da postigne gol. Doduše, posle centaršuta Pantića to je za njih učinio Januševskis koji je loptu odbio u svoju mrežu - 1:0.

53' Vorobjovas je dobio drugi žuti ikkarton, pa crveni. Partizan ima igrača više. Možda sada uspe da postigne gol

46' Poluvreme je počelo zvižducima i skandiranjem: "Đukiću, odlazi" i "uprava, napolje"

45+1 POLUVREME Ni golova, ni ozbiljniih prilika. Kada je sudija označio kraj pouvremena usledili su zvižduci i prozivanje i trenera Đukića i uprave. Partizan čak nije bio ubedljiv ni u posedu lopte jer je odnos bio 53:47. Slabo poluvreme, Partizan ako ne promeni način na koji igra imaće ozbiljnih problema da stigne do gola.

44' Gomeš probio odbranu Litvanaca po strani, nisko poslao loptu pred gol Trakaija, ali je Kosović kasnio na tu loptu.

40' Problem za crno-bele, Rikardo Gomeš je šepajući napustio teren, na sreću Partizana vratio se u igru. Da je bilo nešto ozbiljnije trener Miroslav Đukić bi bio na ozbiljnim mukama, jer već ne računa na Ožegovića, Tošića i Nikolića

35' Dosadnih 35 minuta u Humskoj, Partizan se muči, nije ubedljiv, iako je uglavnom na polovini terena kkoja pripada gostima. Ali to su dodavanja bez kraja, bez šuta u pravcu gola. Trakai se brani i sa osam igrača u kaznenom prostoru.

24' Partizan za sada nema neku dobru ideju kako da dođe do gola gostiju iz Litvanije. Gomeš je pokušao iz daljine, ali bio je neprecizan. Lopta je uglavnom u nogama crno-belih, međutim, nema nekog posebnog pritiska na poslednju liniju gostiju, niti nekih organizovanih, opsanih akcija po gol.

20' Prilika za Trakai, kontranapad, Kazlauskas se namestio, lepo gađao, ali je lopta na sreću Partizana prošla pored stative.

13' Izblokiran udarac Sume, bio je dobro postavljen, dobro je i zahvatio loptu, ali sve se završilo na pokušaju.

12' Fudbaleri Trakaija su stigli do Vladimira Stojkovića, ali je Marković otklonio "opsanost"

6' Ivanović je šutirao u okvir gola, Švedskauskas loše intervenisao, Suma krenuo na odbijenu loptzu, pao, ali nije bilo kaznenog udarca.

5' Mirnih pet minuta u Humskoj, lopta je u nogama igrača Partizana, Trakai uglavnom na svojoj polovini.

* Minut ćutanja za stradale u požaru u Grčkoj i pred početak utakmice u Humskoj

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

397 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu