Nova vest
Fudbal

Petak, 22.07.2022.

09:20

Klub sa Kosova najveća senzacija Lige konferencija

Fudbaleri Drite iz Gnjilana sa takozvanog Kosova priredili su najveću senzaciju u prvim mečevima drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Izvor: B92

Autor:B92

Klub sa Kosova najveća senzacija Lige konferencija
Foto: Profimedia/BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR

Drita je šokirala ljubitelj fudbala remiziravsši bez golova sa belgijskim Antverpenom i to u gostima.

Koliko je veliki rezultat Drite pokazuju ključna imena belgijskog kluba – trener je Mark van Bomel, a igraju Rađa Naingolan, Tobi Aldervireld, Vinsent Jansen, Riči de Lae koji je bio šampion Engleske sa Lesterom, te japanski reprezentativac Kođi Mijoši...

Antverpen je, očekivano, dominirao, imao posed lopte 69 odsto vremena, a odnos šuteva u okvir gola bio je 12:1 za domaćina.

Međutim, Drita je uspela da odoli u Antverpenu iako su kladionice šansu za remi procenile kvotom 10.

Vrednost ekipe iz Gnjilana se na portalu Transfermarkt procenjuje na 4,4 miliona evra, dok Antverpenov tim vredi 67,4 miliona.

Revanš je sledećeg četvrtka u Prištini na stadionu "Fadilj Vokri".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Novo Sport Video Menu