Nova vest
Fudbal

Petak, 13.07.2018.

16:30

Čelsijev sraman oproštaj od Kontea u dve rečenice

Kada jedan trener osvoji titulu sa klubom i pritom ostvari 30 pobeda samo u toj sezoni, a 70 ukupno, onda se očekuje da oproštaj od njega ima više od 55 reči.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Čelsijev sraman oproštaj od Kontea u dve rečenice
Getty Images

Upravo to se desilo sa Antoniom Konteom koji je Čelsiju, sada već pretprošle sezone doneo titulu prvaka Engleske.

Čelsi je otpustio Kontea i na njegovo mesto doveo Mauricija Sarija, ali je saopštenje londonskog kluba posebno izverviralo navijače "Plavaca".

"Tokom Antoniovog boravka u klubu, osvojili smo šestu ligašku titulu i osmi FA kup. U sezoni kada je klub osvojio titulu, klub je postavio tadašnji rekord sa 30 pobeda u sezoni Premijer lige od 38 utakmica, kao i rekord kluba od 13 uzastopnih pobeda. Želimo Antoniju Konteu sve najbolje u budućoj karijeri", piše u saopštenju Čelsija, koje ima 55 reči.

Ovakav rasplet bar finansijski neće zaboleti italijanskog stručnjaka koji će na ime kompenzacije dobiti devet miliona funti zbog raskida ugovora pre njegovog isteka.

Međutim, sa sportske strane, nije se svidelo navijačima koji putem društvenih mreža poručuju da su Murinjo (149), Skolari (140), Di Mateo (186) i Ančeloti (120) i Viljaš Boaš (139) dobili bar dva i po puta više (Ančeloti).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu