Nova vest
Fudbal 0

28.10.2024.

19:24

"Igrači, sram vas bilo, slede kazne"

Fudbaleri Napretka se nisu dobro proveli na utakmici 13. kola Superlige Srbije, gde su na svom terenu poraženi od TSC sa 3:0.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Napredak je tako prekinuo seriju dobrih rezultata koja ih dovela nadomak bega iz opasne zone.

Tako da je Napredak posle ovog poraza na 12. mestu tabele Superlige Srbije sa 13 bodova.  

Ovaj poraz je naišao na oštru osudu prvog čoveka kluba Miloša Nenezića koji je u zvaničnoj objavi na sajtu kluba naveo da su "umesto slavske trpeze na Svetu Petku odabrali da dođu na stadion, a sa njega otišli razočarani i revoltirani".

Igrači, sram vas bilo! Dres niste oznojili! Na utakmici koja je bila prekretnica, krenuli ste stranputicom, opušteno, bez ikakvog obzira prema dresu koji nosite, navijačima, treneru, zaposlenima i Upravi Kluba. Zbog toga slede kazne, po pravilniku zbog poraza na domaćem terenu, ali i ukidanje svih beneficija. Nema više karantina po hotelima sa pet zvezdica, nema više komfora na koji smo vas navikli. Stajali smo čvrsto iza vas i kada su rezultati bili lošiji, ali ste se borili. Ovo je bilo jadno”, poručio je Miloš Nenezić za oficijelni sajt Napretka.

Nije prvi čovek Kruševljana preskočio ni šefa stručnog štaba Gorana Stevanovića:

"Doprinos ovome je i trenerov. Standard koji smo postavili je koeficijent 1,5, što podrazumeva 50 odsto osvojenih bodova. Pad koeficijenta ispod jedan znači automatsku smenu trenera. Trenutno nam je koeficijent tačno jedan – 13 kola, 13 osvojenih bodova. Do kraja prvog dela prvenstva smanjićemo standard na 1,25, što znači da u preostalih sedam kola treba da osvojimo 12 bodova. U slučaju da se to ne desi, neće biti samo promene stručnog štaba, već će zimske pripreme biti u Kruševcu, ali će biti i nova Uprava. Mandat aktuelnog rukovodstva oročavam na kraj 2024. godine ukoliko posle 20. kola ne budemo imali minimum 25 bodova”, dodao je u istom stilu Miloš Nenezić. 

Napredak do reprezentativne pauze ima utakmice protiv Slobode iz Užica u Kupu Srbije, dok u Superligi ih očekuje Jedinstvo sa Uba. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu