Nova vest
Fudbal 13

28.10.2024.

12:05

Ljajić: "Pekaru hleba nismo plaćali"; "Atmosfera na stadionu kao na komemoraciji"

Rasim Ljajić, novi predsednik fudbalskog kluba Partizan, govorio je o aktuelnoj situaciji u tom klubu koja je iz njegove perspektive nepovoljna.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Jedna od prvih stvari koje nova uprava mora da odradi je smanjenje troškova. Konkretno, 2.000.000 evra do zime.

Prema Ljajićevim rečima, to je dovelo do loše atmosfere u Humskoj.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

"Sada dolazim sa stadiona. Ulazite kao da idete na neku komemoraciju. Još uvek je takva atmosfera. Opšta zapuštenost. Svi ti ljudi se plaše racionalizacije koja je neophodna da bi klub preživeo. Mi nemamo veći prihod od toga, nego da štedimo. Trošili su kao pijani milioneri", rekao je Ljajić gostujući na televiziji "Pink" i dodao:

"Decenijama unazad, kao i svaka društvena svojina. I svačija i ničija. Što bih se ja brinuo da će neko vraćati dugove? Kad zaškripi, ili će država pomoći, ili ćemo uzeti kredite od banaka, a neki ćemo to vraćati. Došli smo u situaciju u koju smo došli. Da se naprave rezovi. Moramo da smanjimo troškove na najmanju moguću meru."

Nastavio je o racionalizaciji troškova.

"Sve je problem. Ne postoji nešto što nije problem. Imam utisak da pekaru hleba nismo plaćali. Hoće da isključe struju, vodu, nema grejanja. Meni je dosadna ta kuknjava. Nema druge nego da kažemo kakvo je realno stanje. Kadrovi će biti glavni problem, ne samo za sportske klubove, već i za druge oblasti. To je problem sa kojim se suočava čitava Evropa i svet. Ali, da ne mučimo brigu drugih. Bez racionalizacije i optimizacije, teško da klub može da stane na "zelenu granu", zaključio je Ljajić.

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu