Nova vest
Fudbal 2

21.3.2024.

21:14

Mirančuk: Prekršaj Gajića nije bio za isključenje

Aleksej Mirančuk, reprezentativac Rusije, bio je strelac jednog od četiri gola Rusije u pobedi nad Srbijom (4:0).

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Sputnik

Meč na stadionu Dinama u Moskvi privukao je veliku pažnju, a izabranici selektora Valerija Karpina bili su daleko raspoloženiji za igru.

Mirančuk i njegov brat Anton bili su strelci.

"Prelepa atmosfera. Čestitke momcima, moj brat i ja smo uživali na terenu, pokšali smo da odigramo više netipičnih akcija. Teško je sada reći kako bismo igrali da možemo da budemo na Euro. Otuda, želim da se zahvalim svim momcima što su stalno bili prisutni u meču, što smo se koncentrisali na kvalitet", kaže Mirančuk.

Osvrnuo se i na isključenje Milana Gajića posle kojeg je dosuđen penal u 21. minutu iz kog je Rusije povela.

"Pričao sam sa Lukićem, ali naravno, u prijateljskom meču, ja bih tu dao samo žuti karton. Penal, u redu, ali mislim da to nije bilo za crveni karton. Sudije je taj koji odlučuje, on je tako odlučio, a ovo je moje mišljenje", kaže Mirančuk.

Smatra i da je Rusija bila veoma nezgodan rival za stil igre srpskog tima.

"Teško je reći kako bi bilo na Euro. Mi smo dobar tim koji želi da se nadigrava, a to nije fudbal koji oni žele da vide sa druge strane", zaključio je reprezentativac Rusije. 

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

Tenis

Poznato kada Đoković izlazi na teren

Srpski teniser Novak Đoković će meč drugog kola mastersa u Rimu protiv Francuza Korentana Mutea igrati u petak uveče posle 19 časova, saopšteno je na sajtu turnira.

Tanjug

20:45

15 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Amerika ponovo zabranila

Američka vlada kaže da je oduzela neke licence koje su dozvoljavale američkim proizvođačima čipova da izvoze određenu robu kineskom tehnološkom gigantu Huawei.

BBC

13:20

7 h

Novo Sport Video Menu