Nova vest
Fudbal 2

25.10.2024.

16:47

Srbija se dva puta vraćala u život protiv BiH – meč odluke za četiri dana

Ženska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 2:2 protiv Bosne i Hercegovine u Zenici, u prvoj utakmici polufinala plej-ofa za plasman na Evropsko prvenstvo.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FSS

Naše devojke su dobro ušle u meč, uspele prve da postignu gol, ali posle VAR intervencije on je poništen zbog igranja rukom. I kada se činilo da kontrolišemo dešavanja na terenu, posle jednog kornera koji su naše devojke izvele, usledio je kontranapad i realizacija Emine Ekić.

Brzo smo se vratili u igru, posle prekida pred golom domaćina, najbolje se snašla Nina Matejić i donela izjednačenje. Do kraja prvog dela Bosna i Hercegovina je bila opasniji rival, propustila je nekoliko prilika da ode na odmor sa prednošću.

Nastavak je doneo novu radost za domaće igračice, igrao se 52. minut kada je posle prekida nastao metež u našem šesnaestercu, Milena Nikolić je najbolje reagovala i Milica Kostić nije mogla da spreči novo vođstvo Bosne i Hercegovine.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Usledila je i prva izmena, izašla je Aleksandra Lazarević, a poverenje dobila mlada Sara Stokić kojoj je to bio debitantski nastup za najbolju reprezentaciju Srbije.

Srbija je preuzela inicijativu, posle jedne akcije pogodili smo i prečku, ali i dalje je nedostajalo više fokusa, koncentracije u igri, pogotovo u završnom pasu i realizaciji.

Selektor Dragiša Zečević je posegnuo za novim izmenama, Anđela Frajtović i Anastasija Ćirić zamenile su Tajlu Džej Vlajnić i Minu Čavić.

I kada se činilo da ćemo se 29.oktobra, kada je na programu revanš u SC FSS u Staroj Pazovi, boriti sa "minusom", jedna od najboljih igračica Srbije, Vesna Milivojević uputila je udarac sa distance i postigla fantastičan gol.

Revanš je na programu u utorak, 29. oktobra, u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, sa početkom od 19 sati.

Pobednik dvomeča će u finalu plej-ofa za plasman na EURO igrati protiv pobednica duela Luksemburg - Švedska.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Sunovrat Mercedesa

Nemački proizvođač automobila Mercedes-Benz objavio je danas da je u trećem kvartalu 2024. zabeležio značajan međugodišnji pad profita.

Tanjug

12:23

7 h

Novo Sport Video Menu