Nova vest
Fudbal 71

23.10.2024.

9:50

Sedam razloga zbog kojih je Milka Forcan ušla u Partizan

Milka Forcan, nekadašnja potpredsednica kompanije "Delta Holding", objasnila je razloge iza odluke da pristupi novoj upravi fudbalskog kluba Partizan.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Antonio Ahel/ATAImages

Novi prvi čovek kluba Rasim Ljajić dogovorio je dolaske fudbalskih imena kao što su Predrag Mijatović i Danko Lazović, ali i ljudi iz sfere biznisa među kojima su Vojin Lazarević, Boban Stanojević i upravo Milka Forcan.

Ona je na društvenim mrežama nabrojala sedam razloga zašto se odlučila na taj korak.

"Na mnoga 'zašto' i da li mi je to trebalo:

1. Zato što volim Partizan

2. Zato što sam rasla uz pesmu: 'dok Partizan bitke bije...'

3. Zato što poštujem stotine hiljada vernih navijača Partizana koji čekaju da im se klub vrati na staze stare slave, što i Partizan i navijači zaslužuju

4. Zato što nakon dva duža razgovora sa gospodinom Ljajićem i izborom drugih saradnika i legendi koje je okupio verujem da ima veliku i iskrenu želju da pomogne i da je spreman da da sve od sebe da popravi situaciju a za to mu treba tim

 

5. Zato što je hrabrost izaći iz zone komfora i uhvatiti se u koštac sa velikim problemima, ako veruješ u ideju

6. Zato što sam sigurna da nije dobro ni za koga, osim možda nekih sramnih ličnih interesa, ni za našu zemlju, da se klub kao što je Partizan urušava. Ne sme toga da bude nikada više!

7. I na kraju zato što je dovoljno intrigantno biti žensko u upravi (privremenoj) tradicionalno i gotovo isključivo muškog sporta da predstavlja veliki izazov. U skladu sa svojim mogućnostima i sposobnostima trudiću se da dam maksimalan doprinos",
napisala je Forcan.

Antonio Ahel/ATAImages

Tu nije završila, te je pozdravila odluku "grobara" da se vrate na tribine stadiona u Humskoj.

"Završila bih rečima pesme: ‘Crno beli, crno beli, ma gde bili na tabeli, nek vas hrabri nek vas jača, pesma vaših navijača!‘ Srećna zbog odluke navijača da prekinu bojkot, sve vas pozdravljam. Vidimo se u subotu na stadionu", dodala je ona.

Forcan je završila Ekonomski fakultet u Beogradu, usavršavala se u Londonu, a u "Delti" je radila od 1992. do 2010. Uz to je dobitnih više nagrada za poslovne delatnosti.

Njen zadatak će biti da proceni i sanira štetu nastalu u vreme ere Milorada Vučelića i Miloša Vazure, što predstavlja izuzetno kompleksan zadatak, ako se zna da dug crno-belih iznosi oko 60.000.000 evra.


Podeli:

Komentari 71

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu