Nova vest
Fudbal 3

20.10.2024.

15:05

Milošević: "Najteže gostovanje"

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević izjavio je da je meč u Novom Pazaru jedno od najtežih gostovanja za klub iz Humske u Superligi Srbije.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Milošević je rekao da su "crno-beli" pauzu u domaćem prvenstvu iskoristili da se dobro pripreme za obaveze u nastavku sezone.

"Mi imamo sreću da igramo utakmicu u ponedeljak, da imamo par dana više za pripremu. Sve u svemu, jedna druga stvar je bila bitna, a to je da smo mogli na miru da radimo i da približimo neke ideje igračima. Imali smo sreću da su poslednja dva rezultata bila pozitivna, radili smo u dobroj atmosferi. Naredni period će biti težak i komplikovan, imamo šest utakmica u tom periodu. Nadam se da smo barem izašli iz rezultatske krize", rekao je Milošević na konferenciji za medije.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Fudbaleri Partizana gostovaće sutra od 16 časova ekipi Novog Pazara u 12. kolu Superlige Srbije.

"Na promociji sam rekao da ću se malo više baviti protivnicima, bavili smo se svim rivalima, uključujuči i Novi Pazar. Čekaju nas ozbiljnije utakmice nego što je bio Tekstilac. Ovo je jedno od najtežih gostovanja u čitavoj ligi. Trudićemo se da što više iskažemo naše dobre strane. Pazarci imaju najboljeg igrača u ligi (Adem Ljajić) to je činjenica. Nema dileme da nam od njega preti najveća opasnost i nisam jedini koji tako misli. Opet, nije Novi Pazar samo Adem Ljajić. Postoji tu još fudbalera koji mogu da nas ugroze. Biće ovo idealna prilika da vidimo dokle smo stigli sa oporavkom ekipe i gde se trenutno nalazimo", dodao je trener Partizana.

Utakmica u Novom Pazaru će biti odigrana bez prisustva navijača.

"To su vanfudbalske stvari koje nemam pravo da komentarišem. Ne radujem se tome. Ovo govorim iz srca. Koliko god to nama koristilo u ovoj utakmici, igrati fudbal pred praznim tribinama... to je ambijent u kojem ja imam problem kako da motivišem igrače. Nije to samo problem za Pazar. To je drugačija priča i priprema utakmice. Ono što će se dešavati je drugačije u odnosu na to kako je kada se igra pred publikom."

U ponedeljak će biti održana sednica Skupštine FK Partizan na kojoj bi trebalo da bude izabran Privremeni organ koji će upravljati klubom u narednom perioddu. Rasim Ljajić će biti kandidat za predsednika Privremenog organa kluba iz Humske.

"Razgovarali smo o pravcima u kojima bi trebalo da ide klub. To su neke stvari koje su van mog stručnog dometa. Situacija je takva i zahteva konstantne razgovore. Način na koji bude vodjen klub će uticati i na mene i na ekipu. U tom smislu sam deo razgovora i dogovora, i rešenja. To je ono što nas čeka u narednom periodu. Ovo ne govorim kao opravdanje, nego kao stanje koje imamo. Ono što je meni bilo bitno u razgovoru sa predsednikom jeste entuzijazam, želja i energija da nešto uradimo. Trebaju nam ljudi koji će učiniti da ovaj period bude što manje traumatičan", naveo je Milošević.

On je rekao da je Omladinska škola najbitnija za dobar rad kluba.

"Omladinska škola mora da bude prioritet. To podrazumeva niz stvari. Suština je imati uvek jednog, ali to neće biti stalno onaj klinac od deset miliona, možete da imate pet po dva. To je budžet kluba. Ono što je dobro, što u omladinskoj školi uvek ima neki dobar klinac", istakao je Milošević.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu