Nova vest
Fudbal 21

18.10.2024.

17:42

Zvezdina "petarda" pred Monako – šou Ilića i Kataija

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su niški Radnički rezultatom 5:1 u prvoj utakmici 12. kola Superlige Srbije na našem najvećem stadionu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Bila je ovo deveta uzastopna pobeda crveno-belih u domaćem šampionatu i savršena uvertira pred nadolazeći meč sa Monakom u utorak u okviru 3. kola Lige šampiona.

Superliga, 12. kolo

Crvena zvezda - Radnički Niš 5:1 (3:0)
Strelci:
L. Ilić 4, 33, 43, Katai 58, 60 - Ivelja 89
Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Marko Ivković

Ekipa Vladana Milojevića je i u šarenolikom sastavu, bez nekolicine najjačih aduta, sa lakoćom porazila Nišlije, uostalom kao i većinu ekipa u domaćim okvirima. U meču koji je sve vreme bio jednosmerna ulica Zvezda je već do poluvremena stekla nedostižnih 3:0 i potom sa puno kontrole odradila drugi deo meča.

Trostruki strelac za Zvezdu bio je Luka Ilić, koji je sve svoje golove postigao u prvom poluvremenu u kojem je takođe pogodio i stativu iz slobodnog udarca.

U nastavku, Beograđani su postigli još dva gola, oba su bila delo Aleksandra Kataija, u 58. i 70. minutu.

Katai je ušao sa klupe samo dva minuta pre nego što se upisao u strelce.


Iskusnom fudbaleru Zvezde to su bili 13. i 14. pogodak u karijeri protiv današnjeg rivala, ali ono što je mnogo značajnije probio se na prvo mesto večne liste strelaca Superlige sa 116. pogodaka!

I to nije sve - Katai je dostigao legendu kluba Darka Pančeva na listi najboljih golgetera Zvezde.

Radnički nije pokazao aspolutno ništa, tek jedan udarac ka golu uputili su gosti do momenta kada je Zvezda već postigla sve golove. Tek nakon toga, pošto su se crveno-beli relaksirali, opustili i čekali kraj, Nišlije su zaređale nekoliko prilika iz kojih je, u poslednjoj akciji na meču, Pavle Ivelja postigao počasni gol. 

Standings provided by Sofascore

Sve najvažnije detalje sa meča mogli ste da pratite uz LIVE BLOG na B92.sport u nastavku.

Završeno

15:05

Semafor
L. Ilić 4, 33, 43, Katai 58, 60 - Ivelja 89
  CZV   RDN  
  5 : 1  

17:57

Kraj - ubedljiva pobeda Zvezde

Crveno-beli su demonstrirali moć protiv nedoraslih Nišlija, porazili su goste 5:1 i tako napravili odličnu uvertoru pred gostovanje Monaku u Ligi šampiona.

Trostruki strelac za domaće bio je Luka Ilić, sva tri gola postigao je u prvom poluvremenu, dok je dva pogotka, oba u drugom delu meča, dao rezervista Aleksandar Katai.
 

17:49

89' Evo gola za goste

Dolaze Nišlije, ipak, do počasnog gola, strelac je Ivelja.

17:47

86' Radnički ni do počasnog gola

Ivelja je bio u naletu, niej ni on bio precizan, ipak bio je ofsajd pa gol ne bi ni važio da je postignut. Još nekoliko minuta do kraja ove krajnje neravnopravne borbe.

17:39

78' Novi nalet Nišlija

I nova prilika - još jedna iz kategorije gol šansi. Ponovo je Ilić imao završni udarac na asistenciju saigrača u kaznenom prostoru, mnogi na stadionu su već videli loptu u mreži, međutim Điga je požrtvovano odreagovao i skrenuo udarac ofanzivca Nišliaj u korner.

17:36

76' Prečka!

Drugi konkretan napad gostiju i drugi put su bili vrlo blizu gola. Ponovo je Vanja Ilić bio najagilniji, šutirao je blizu ruba kaznenog prostora i pogodio prečku prezimenjaka na golu Zvezde. Lopta je na putu do gola zakačila jednog defanzivca Zvezde.

17:35

75' Ovacije za Ilića

Milojević povlači iz igre junaka utakmice Ilića, koji dobija ovacije sa tribina. Menja ga Kanga.

17:31

74' Ilić umalo do četvrtog gola

Sreća po goste, jer je ponovo pretio Luka Ilić, koji ovog puta nije bio precizan sa nekoliko metara od gola. Pokupio je loptu psoel Elšnikovog dodavanaj sa leve strane, pritom se okliznuo Ilić pto je presudno uticalo da ne pošalje loptu u mrežu.

17:30

69' Prva prava šansa za Radnički

Nije je iskoristio Belaković iako je bio potpuno sam na šest-sedam metara od gola Zvezde, pokušao je u padu glavom, međutim prebacio je čitav gol. Golman Zvezde Ilić teško da bi bilo šta mogao da uradi da je Belaković samo pogodio mrežu. Prethodno, sjajno mu je ubacio loptu Vanja Ilić.

17:22

59' "Petarda" na Marakani

Još jednom Katai - drugi njegov gol u tri minuta. Nije ni pet minuta proveo na terenu,. Sada je glavom matirao golmana gostiju, s tim da je defanzivac Nišlija pre ulaska lopte u mrežu zakačio loptu nogom.

Ovim golom Katai je dostigao Darka Pančeva na listi najboljih strelaca crveno-belih.

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bog na pauzi VIDEO

Sony ove godine nema sreće sa adaptacijama video-igara - prvo su naišli na trnovit put kada je u pitanju Horizon, a sada se javlja problem i sa franšizom God of War.

B92

13:53

4 h

Novo Sport Video Menu