Nova vest
Fudbal 1

18.10.2024.

12:50

Crno-bele bebe uz Natha, Zahida, Antića i Stevanovića FOTO/VIDEO

Prvotimci Partizana Bibars Natho, Gajas Zahid, Nikola Antić i Nemanja Stevanović posetili su trening školice fudbala Crno-bele bebe gde su sa polaznicima generacije malih igrača rođenih od 2016. do 2019. godine uživali u fudbalskim igricama i poligonima.

Izvor: FK Partizan

FK Partizan

Bibras Natho objašnjava da je najvažnije da deca uživaju u fudbalu, da rade i da napreduju. Svojim dolaskom na trening, želeo je da ih motiviše da ne odustaju i da slušaju trenere kako bi i oni jednoga dana bili uspešni fudbaleri.

"Ja sam ovde 4 dana nedeljno, po sigurno po 3 - 4 sata, ali sa druge strane, ne na terenu. Divno je videti decu da su srećna, to je od svega najvažnije - da igraju i uživaju i da vide prave fudbalere iz prvog tima koji su takođe nekada bili baš kao oni. Želimo da im pokazemo da i oni mogu jednog dana biti igrači i na ovaj način smo hteli da im damo podstrek i da ih motivišemo da oni to mogu", kaže Natho.

Videli smo i jednog od tvojih trojice sinova kako ima čas sa Nemanjom. On je golman?

"To je na početku bilo jako teško za mene” - smeje se Natho.  “Bio je to šok i nismo pričali mesec dana", nadovezuje se sa osmehom.
 
"Talentovan je, sviđa mu se. Možda jednog dana bude zaista dobar golman. Imam jos dvojicu sinova, skoro pa pola fudbalskog tima, ali na kraju je važno da imaju neku aktivnost, da uživaju. Možda jednog dana budu profesionalci, ali to nije najvažnije", naglašava Izraelac.

Gajas Zahid je oduševljen radom trenerskih stručnjaka u školi “Crno – bele bebe”, koju pohađa i njegov sin:

"Sa decom je uvek sjano. Divno je videti kako se trude i uče i pokušavaju da idu onim koracima kojima smo mi, kao igrači, išli pre dolaska u Partizan. Moram zaista pohvaliti trenere koji rade sjajan posao ovde, nije lako sa decom, treba strpljenja, a oni su divni, strpljivi sa njima. Moj sin dolazi već 3 nedelje, stalno sam ovde, nije lako, ali oni rade sjajan posao gde deca svaki put nauče nešto novo. Ovo je sjajna vežba za njih, ali moram reći da je izuzetna postavka trenera i terena, pet puta se trenira nedeljno, samo reči hvale!", ističe Zahid.

Kao neko ko je bio kapiten u Omladinskoj školi Partizana, Antić ističe važnost ovakvih druženja i podrške najmlađim selekcijama.

"Doživljaj je fantastičan! Deca i trčanje za loptom me vraćaju u moje početničke dane u dresu Partizana, gde sam se profilisao kao čovek, kao igrač i kao jedinka. Prelepe uspomene me vežu za Partizan, kao i za ovaj teren. Zato sam se rado vratio i odazvao ovom pozivu. Danas sam bio u ulozi pomagača – deca su radila poligone, a ja sam im dodavao lopte i vezivao pertle. Družili smo se i družićemo se i dalje! Prelepo je i ja sam prezadovoljan. Mislim da bih imao strpljenja da jednog dana budem trener, ali ne za ova godišta. Vuče me lopta i sigurno ću ceo život biti u fudbalu, da li kao trener ili nešto drugo - ne znam, ali radiću sa decom i starijima", napominje Antić.

FK Partizan

Nisu samo igrači ti koji imaju svoje fudbalske idole, među budućim zvezdama nalaze se i oni koji čuvaju mrežu voljenog tima. Dolazak Nemanje Stevanovića bio je podstrek za najmlađe golmane.

"Prelepo je videti svu ovu dečicu -  i igrače i golmane. Ovo je nešto što me vraća u detinjstvo. Dugo nisam imao priliku da pristustvujem treninzima mlađih igrača i zaista ih je prelepo videti. Siguran sam da će biti dosta talenata koji će igrati za Partizan i koji će sa ponosom nositi dres prvog tima Partizana", kaže Stevanović.

Kako  je tebi izgledao trening sa mlađim kategorijama?

"Trening sa mlađim kategorijama nije ni malo jednostavan. Teško je biti trener u mlađim selekcijama, ali je istovremeno i simpatično – ti njima objasniš jedno, a oni posle minut zaborave. Velika je draž trenirati ih i od malih nogu pratiti njihove korake. Nakon završetka profesionalne karijere, pretpostavljam da me čekaju počeci trenerske karijere. Nije lako, ali je lepo i sigurno da ću i ja nekada biti trener!", dodaje kroz osmeh.

FK Partizan


Školica fudbala Crno-bele bebe, namenjena je dečacima i devojcicama uzrasta od 2014. do 2019. godišta koji žele da kroz igru i druženje naprave prve fudbalske korake sa svojim vršnjacima.

"Crno-bele bebe, naziv je škole fudbala FK Partizan i baš ovde se biraju najbolja deca za selekciju. Deca koja su 2017. godište čine predselekciju, koja sledeće godine nastupa u selekciji. Ovde treniraju deca iz Beograda i njihov rad pratimo na godišnjem nivou, nakon čega biramo najbolju beogradsku decu, koju kasnije spajamo sa talentovanom decom iz unutrašnjosti. Decu iz unutrašnjosti biramo na taj način da moraju biti bolja od beogradske dece i moraju praviti veću razliku", rekao je koordinator FK Partizan Dejan Ristić.

Gde i kada treniraju deca koja su iz drugih gradova?

"Sva deca treniraju ovde, ne na Teleoptiku i imaju posebne termine. Deca iz unutrašnjosti treniraju ponedeljkom, sredom, petkom i subotom, a škola fudbala ima termine utorkom, četvrtkom i vikendom (i subotom i nedeljom). Najstarija generacija trenutno je 2012. godište i ona sledeće godine prelazi da trenira na Teleoptiku. Nakon što 2012. generacija pređe na Teleoptik, naslediće je 2013. i postaće najstarija, a uključiće se 2017. kao najmlađa generacija".

Miloš Nikolić, trener generacije 2015. dodaje:

"Mnogo nam znači što su došli prvotimci! Ovaj projekat traje već nekoliko godina i dobrodošli su svi dečaci od 5 do 10 godina. Svi polaznici školice imaju iste uslove kao i selekcija Partizana. Večernji su termini treninga, koje drže licencirani treneri. Imamo mogućnost i treniranja na veštačkoj podlozi, iza stadiona. Sve odiše velikom istorijom i svi su dobrodošli da nam se pridruže!"

FK Partizan

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bog na pauzi VIDEO

Sony ove godine nema sreće sa adaptacijama video-igara - prvo su naišli na trnovit put kada je u pitanju Horizon, a sada se javlja problem i sa franšizom God of War.

B92

13:53

1 h

Novo Sport Video Menu