Nova vest
Fudbal 11

16.10.2024.

15:30

Džaka tri dana posle poraza od Srbije: "Biću iskren..."

Kapiten švajcarske reprezentacije Granit Džaka je otvoreno priznao da ga je poraz od Srbije (2:0) u Leskovcu duboko pogodio.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

U intervjuu za švajcarski RTS, Džaka je progovorio o svojim osećanjima tri dana nakon utakmice, pred susret sa Danskom u Kopenhagenu, koji je završen nerešeno 2:2.

"Biću iskren sa vama, nisam mogao da spavam do osam ujutru..." rekao je Džaka, pokušavajući da objasni šta se to dešava sa reprezentacijom Švajcarske u Ligi nacija, zbog čega više ne liči na ekipu koja je redovno pravila dobre rezultate.

"Bila je to veoma emotivna utakmica, u svakom slučaju ja uvek imam i problema da zaspim posle utakmice, posebno ako je poraz u pitanju... Ja sam inače vrlo samokritičan, gledam šta sam to uradio dobro, šta nisam," dodao je Džaka, priznajući da je čak i sam analizirao meč protiv Srbije.

Iako je Švajcarska uspela da osvoji bod u Kopenhagenu, njihove šanse za nastavak takmičenja u Ligi nacija su minimalne. Srbija ima četiri boda, Danska sedam, dok je Španija na vrhu sa deset bodova.

Ipak, zbog visokog FIFA renkinga, Švajcarska će biti u prvom šeširu za žreb kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, što im pruža šansu da se plasiraju na najveću scenu svetskog fudbala.

 

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu