Nova vest
Fudbal 0

16.10.2024.

9:14

Srbija nadigrala Ukrajinu – ali uzalud

Mlada reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu protiv Ukrajine rezultatom 1-0 (1-0) u poslednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se 2025. održava u Slovačkoj.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FSS

Iako utakmica nije imala rezultatski značaj jer su ”Orlići” i pre nje ostali bez šansi za plasman, Srbija je odigrala vrlo borbeno i upisala tri boda protiv kvalitetnog rivala.

Treba podsetiti da je selektor Ljubinko Drulović za utakmicu protiv Ukrajine pozvao igrače većinom iz generacije 2004/5, koji uzrastom pripadaju omladinskoj selekciji i koji predstavljaju budućnost mlade reprezentacije.

Jedini gol na meču postigao je fudbaler Sanderlenda Milan Aleksić u 21. minutu meča.

Orlići su sjajno otvorili utakmicu i poveli u 21. minutu igre. Visokim presingom Aleksić i Mijatović naterali su štopera Ukrajine na grešku, koju je iskoristio upravo Aleksić nakon razmenjenog duplog pasa sa Mijatovićem i poslao loptu kraj golmana Neščereta.

Prvo poluvreme obeležila je i nešto oštrija igra sa većim brojem faulova i čak sedam žutih kartona, a povredu je zaradio Jovan Milošević koji je zbog iste morao da napusti teren već u 13. minutu igre.

FSS

Drugi deo igre obeležila je uglavnom inicijativa Ukrajine, dok su Orlići pretili najčešće iz kontranapada. Gosti su najbolju priliku na utakmici propustili u 77. minutu, kada je Kvasnitsija nakon sjajne intervencije Kaličanina i odbitka loptu poslao pored gola praktično pred praznom mrežom.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, pa je meč završen minimalnom prednošću za naš tim.

”Orlići” su završili kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. kao trećeplasirani u grupi F sa 16 osvojenih bodova, iza prvoplasirane Engleske i drugoplasirane Ukrajine.

Sudija: Robert Dženkins (Vels)

Srbija: Kaličanin, Lazić (k), Popović, Miličić, Stjepanović, Mijatović, Milošević (od 13’ Petković), Aleksić (od 90’ Krstić), Đurđević, Radojević (od 90’ Vukičević), Šljivić (od 78’ Trifunović)

Ukrajina: Neščeret, Melničenko, Roman, Krasnopir (od 46’ Kvasnitsija, od 90’ Gorbač), Jarmoliuk (k) (od 72’ Fedor), Vološin, Saliuk, Smoliakov (od 72’ Klan), Varfolomieiev (od 46’ Očeretko), Braharu, Rubčinskji

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu