Nova vest
Fudbal 0

15.10.2024.

23:58

Mitrović za B92.sport: "Mogao sam da 'zakuvam' malo" VIDEO

Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović govorio je za B92.sport posle poraza u Kordobi od Španije rezultatom 3:0.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
FSS

"Crvena furija" je odigrala dominantnu partiju i ovim trijumfom osigurala plasman u četvrtfinale A Lige nacija.

Pri rezultatu 1:0 za domaće, Mitrović je posle dodavanja Koste Nedeljkovića propustio najbolju šansu za "orlove".

"Teška utakmica, zahtevna. Igrali smo protiv najbolje reprezentacije u Evropi, verovatno i u svetu. Pokazali su zašto su to što jesu. Borili smo se, bili su bolji, dominirali su svih 90 minuta. Imao sam šansu na 1:0, da zakuvam malo što bi se reklo", rekao je Mitrović i objasnio šta se desilo:

"Klizav teren, mislio sam da će lopta da odskoči malo niže, proklizala je, nisam uspeo da je poklopim. Posle toga smo primili gol. Drugim golom su rešili utakmicu".

Španija je ranim golom, već u petom minutu, naterala Srbiju da u hodu menja taktiku.

"Poremetio nas je malo. Vratili smo se, bilo je bitno da ne primimo drugi gol. Izdržali smo to prvo poluvreme. Znali smo da ćemo imati jednu, dve šanse. Imali smo tu jednu, nismo je iskoristili, ja nisam iskoristio. Primili smo brzo drugi, treći isto. Kad igraš protiv ovakvih reprezentacija, nemaš mnogo šansi. Imali smo tu jednu, nismo uspeli. To je to. Veliku iskustvo za nas, za mlade igrače".

Srbija je trećeplasirana u grupi sa četiri boda, tri manje od drugoplasirane Danske.

"Fokusirani smo na nas. Imamo problema i sa kartonima, par igrača neće moći da igraju. Idemo nazad u klubove, mali predah. I dalje sve zavisi od nas, i dalje smo živi. Ubeđen sam da ćemo iz utakmice u utakmicu biti bolji".

Srbija je u prethodne dve utakmice bila oslabljena.

"Žile, Ilke, Saša mislim da neće moći. Falilo nam je par igrača. Videćemo šta će biti sa Ducijem, Sergejom. Bože moj, odigrali smo dve utakmice, korektno. Idemo dalje", zaključio je "Mitrogol".

Srbija će 15. novembra gostovati Švajcarskoj, dok će tri dana kasnije dočekati Dansku.

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu