Nova vest
Fudbal 2

15.10.2024.

22:36

Rajković na vetrometini – Španija nadigrala Srbiju VIDEO

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Španije u Kordobi (3:0), u četvrtom kolu grupe 4 UEFA A Lige nacija.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Strelci za šampiona Evrope bili su Ajmerik Laport u petom, Alvaro Morata u 65, te Aleks Baena u 77. minutu meča.

Španija je prva na tabeli sa 10 bodova, dok su izabranici Dragana Stojkovića Piksija ostali treći sa pet poena.

Tim Luisa de la Fuentea je u potpunosti nadigrao našu selekciju, imao je više od 20 pokušaja ka golu raspoloženog Predraga Rajkovića, dok su "orlovi" tek u dva navrata zapretili Davidu Raji.

Utakmica nije nimalo dobro počela po naš tim, pošto je Ajmerik Laport savladao Predraga Rajkovića već u petom minutu.

Pedro Poro je centrirao sa desne strane, Laport je skočio pored Strahinje Erakovića i Nemanje Maksimovića i glavom prevario golmana Srbije.

Nisu se domaći na tome zaustavili, a redom su pretili Fabijan Ruis, Mikel Ojarsabal, više puta, da bi njegov imenjak, Merino, pogodio i stativu.

Apsolutno sve je tim De la Fuentea kontrolisao u ovim momentima, a ubrzo je preko gola šutirao i Martin Zubimendi.

Koliko je Srbija bila u podređenom položaju govori podatak da je prvi šut ka golu Davida Raje uputio Strahinja Pavlović posle više od pola sata igre.

Morao je Rajković da zasuče rukave i u finišu prvog dela. Pretio mu je Ojarsabal iz daljine, a onda i Alvaro Morata glavom.

Piksi je na poluvremenu uveo Luku Jovića i Marka Grujića, ali se odnos snaga nije mnogo promenio – Španci su kidisali i dalje ka našem golu.

Alvaro Morata je lepo probao iz okreta na startu nastavka, da bi ubrzo dobio šansu da iz penala duplira vođstvo, posle igranja rukom u svom šesnaestercu od strane Veljka Birmnačevića.

Ipak, kapiten domaćih je doslovno lansirao loptu sa kreča preko Rajkovićeve prečke.

Pretili su opet Morata, pa Ojarsabal, pre nego što je dodavanje Ruisa iskoristio kapiten Španije i odmerenim udarcem u 65. minutu savladao nemoćnog Rajkovića sa ivice kaznenog prostora.

Između promašenog penala i pogotka španskog napadača, ostaje žal za propuštenom šansom Aleksandra Mitrovića nakon dodavanja Koste Nedeljkovića.

Mukama Srbije tu nije bio kraj, pošto je Strahinja Pavlović u 77. minutu poslat u svlačionicu – sudija Stefanski je nakon gledanja snimka procenio da je njegov start nad Ojarsabalom bio za crveni, a ne za žuti karton.

Upravo iz tog slobodnjaka Aleks Baena je odlično šutirao i još lepše savladao Rajkovića, čime je pitanje pobednika bilo rešeno, a konačni rezultat postavljen.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu