Nova vest
Fudbal 314

12.10.2024.

23:06

UŽIVO Velika pobeda Srbije; Mitrović presrećan – Piksi otkrio šta je sa Lukićem

Fudbalska reprezentacija Srbije nadigrala je Švajcarsku i savladala je rezultatom 2:0 (1:0) u meču 3. kola A divizije Lige nacija.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Fantastično veče "Orlovi" su završili bajkovito, sa dva gola, nijednim primljenim i odbranjenim penalom Predraga Rajkovića.

Srbija sada na tabeli grupe 4 ima četiri boda, dok su "sajdžije" na dnu bez bodova.

Srbija – Švajcarska

Stadion: "Dubočica" (Leskovac)
Sudija: Simone Soca (Italija)

Na licu mesta je naš Dušan Đukanović koji šalje materijale sa stadiona "Dubočica" iz Leskovca.

Sva dešavanja pratimo iz minuta u minut putem Live blog na B92.sport:

Uživo

19:22

Semafor
Elvedi 45+1ag, Mitrović 62
  SRB   SUI  
  2 : 0  

23:05

Konačno - pobeda Srbije

Posle godinu dana... Opširnije OVDE.

23:04

Eraković: Srećan sam što nismo primili gol

"Više sam srećan što nismo prilimi gol, Luka je imao šansu, da je imao 100 šansi, pogodio bi svaku.  Bitna pobeda, posle dva neuspeha. igrali smo kod kuće, od sutra spremanja za drugu utakmicu. Dobra utakmica, svaki naš klizeći start publika je nagradila. Hvala svima koji su došli i ispratili nas", rekao je Eraković.

23:02

Veljko Birmančević:

"Kao što sam rekao posle prve utakmice, odigrali smo odlično, kompaktno, ali nam je tada faliala završnica. Sada smo imali Mitra, došao je i pomogao nam, Luka je  ulazio u šanse, tu je, blizu je... Imali smo kompatknost, igrali za Srbiju, ginuli, publika je to osetila. Ovaj meč je recept kako bi stalno trebalo da igramo kući. Publika je oduševljena kao i mi. Velika pobeda za nas u Ligi nacija u najboljoj grupi. Ovo je reper kako treba da igramo i kako treba da se igra za Srbiju", poručio je Veljko Birmančević.

22:59

Selektor Srbije Dragan Stojković:

"Ono što smo najavljivali, utakmica je bila jako teška i takmičarska. U ovom drugom segmentu smo odigrali zaista zrelo, pametno, sa puno pođrtvovanja i discipline u taktičkiim zamislima. Lepa pobeda, zaslužili smo je gledajući šanse koje smo stvorili. Lepo veče u Leskovcu za srpski fudbal", rekao je Piksi i nastavio:

"Nekoliko stvari se desilo večeras. Gol koji je Mitrović postigao, spada u red najlepših. Mladi Maksimović je debitovao sa 17 godina, Rajković je odbranio penal. Pomenuo sam tih par imena, ali ulazak Luke Jovića je bio fenomenalan. Imao je šansu po ulasku u igru, pa onda glavom što on retko promašuje, ali na kraju velika pobeda".

O povredi Saše Lukića:

"U pitanju je ligament desnog ramena. Stepen povrede u ovom momentu ne znam, ali on 95 odsto neće putovati sa nama u Španiju", zaključio je selektor Stojković.

22:52

Kapiten Aleksandar Mitrović:

"Svaki gol bitan, jedna dobra utakmica posebno defanzivnmo. bili smo dobri u dobrani, imali smo nekoliko pani. priveli smo meč kako treba. U prethodnim mečevima je falilo krativnosti, a večeras je bilo dobro na obe strane", rekao je Mitrović.

O Španiji?

"Teška utakmica, protiv prvaka Evrope. Moramo da budem defanziovno perfektni. pokazali smo i u prvoj utakmici da možemo protiv njih. Nadam se da ću nastaviti niz", zaključio je kapiten Srbije.

22:49

Statistika sa utakmice u Leskovcu:
Sofascore

22:46

Debitant Andrija Maksimović:

"Neverovatan mesec za mene, Liga šampiona, derbi, reprezentacija. Želeli smo pobedu i debi je završen pobedom, borili smo se i časno nosili grb", rekao je 17-godišnji Maksimović.

22:42

B92.sport/DĐ

Podeli:

Komentari 314

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

2 d

Novo Sport Video Menu