Nova vest
Fudbal 1

11.10.2024.

21:10

Bronovicki: "Zvezda je bila brend"

Nekadašnji poljski fudbaler i igrač Crvene zvezde Gžegož Bronovicki, govorio je o svojim igračkim danima.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Bronovicki se prisetio meča sa reprezentacijom Poljske. tada je imao 26 godina i igrao je za Legiju iz Vašrave. Na tom meču uspeo je da zaustavi Kristijana Ronalda, a njegova Poljska savlada Portugal, koji je bio predvođen Dekom, Karvaljom, Nanijem...

“Bio sam veoma fokusiran od samog početka. Nisam radio ništa posebno osim što sam pokušavao da namestim glavu i budem svestan zadataka. Izdigao sam se kada sam kročio na teren, a nisam imao toliko iskustva pred tolikim brojem navijača. Sećam se da mi je žena rekla da sam pre samo tri dana bio drugačiji, odsutan, a onda sam se odjednom dodatno motivisao, što je nemoguće opisati”, rekao je Poljak u razgovoru za poljske medije.

Opisao je svoj susret sa Kristijanom Ronaldom.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

“Igrao sam agresivno, iako je bilo teško. Pokušavao sam da osvojim loptu, koristio sam trenutke nepažnje protivnika kako bih razigravao krila i to mi je pomoglo. Kada smo poveli sa 2:0, Portugalci su počeli da budu ljuti, a Ronaldo da gestikulira prema sudijama uz širenje ruku. Odbili su i da menjaju dresove… Razumem ih, došli su kao favoriti, a to i nije bilo baš tako na kraju”.

Potom je narednog leta, 2007. godine stigao u Ljutice Bogdana, kao veliko pojačanje Zvezde.

"Zvezda je bila brend. Imali su plan šta su hteli da postignu. Bili smo blizu plasmana u Ligu šampiona, zaustavio nas je Rendžers, ali smo ipak igrali u Kupu UEFA, a ni to nije bio neuspeh."

Zbog problema sa neisplaćenim platama, odlučio je da se požali na Zvezdu u FIFA.

“Kada sam dosegao neke visine, želeo sam da nastavim u tom smeru. Na početku je bilo dosta utakmica, međutim, onda su počele povrede i oštećenje meniskusa me je sprečilo da odem na EURO, iako sam učinio sve da budem u reprezentaciji. Bilo je tu pogrešnih odluka, poput povratka u igru po povredi ili loših izbora klubova”.

Novac od Zvezde dobio je tek sedam godina kasnije.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

1 d

Novo Sport Video Menu