Nova vest
Fudbal 1

11.10.2024.

19:52

"Džaka se izvinio – on zna o čemu se radi"

Murat Jakin, selektor Švajcarske, obratio se predstavnicima medija u Leskovcu pred meč sa Srbijom u subotu (20.45) u okviru Lige nacija.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Veći deo Jakinove konferencije za medije obeležila su pitanja u vezi sa jednim od njegovih igrača – Granitom Džakom.

Prvo se odnosilo na crveni karton koji je fudbaler Bajera dobio na meču sa Danskom, zbog čega ga nije bilo protiv Španije.

"Jesmo, razgovarali smo. Poslednja utakmica, on je tip koji se bori za pravdu. Uvideo je da ponašanje protiv Danske nije bilo dobro. Izvinio se tom igraču. Videli smo da ga nije bilo protiv Španije, ove nedelje je dobro trenirao. Znamo da su igrači strastveni i treba da budu. Mislimo da će nam pomoći sutra. Spremni smo. Vodili smo računa o tome da imamo igrače koji u svakom trenutku mogu da preuzmu igru", rekao je Jakin.

B92.sport

S obzirom na istoriju incidenata koju ima na mečevima protiv Srbije, novinare je zanimalo i da li bi Džakino igranje moglo da bude problem.

"Razgovarali smo i sa njim i sa svim igračima. U fudbalu se pokrenu emocije. Koliko mi njega poznajemo, on je uvek fokusiran na posao, a mi se fokusiramo na ono što će se dešavati sutra, a ne u prošlosti. Ja računam na svakog igrača. Sigurno ćemo imati dobru igru", dodao je Jakin.

Na kraju, kako ga sprečiti da "upadne" u novi problem?

"On zna o čemu se radi i da treba da se fokusira samo na igru. Mi smo svi fudbaleri i to je naš izazov. Da zajednički sutra učestvujemo u utakmici. Ja sam timski igrač", zaključio je Jakin.

Njegovo obraćanje mogli ste u celosti da pratite putem našeg bloga.

Završeno

19:51

Kraj

Konferencija za medije Murata Jakina ja završena.

19:50

Kako zaustaviti Džaku da ne upadne u novi problem?

"On zna o čemu se radi i da treba da se fokusira samo na igru. Mi smo svi fudbaleri i to je naš izazov. Da zajednički sutra učestvujemo u utakmici. Ja sam timski igrač."

19:45

Sa Jakinom je i Mišel Ebišer, vezista Bolonje

Upitan je o potencijalnim čarkama na terenu.

"Nisam o tome ni razmišljao. Treba pratiti igru. Kada su potrebne emocije, treba ih uneti. Nekda je potrebna i hladna glava. Mislim da imamo dobru mešavinu. Mislim da sam ja skloniji smirivanju, jer sam takva osoba. Ja sam inače ljubitelj takve igre, ali nemam ništa ni protiv druge strane."

19:44

Dve reprezentacije se dobro poznaju

"Srećan sam što na terenu mogu da pošaljem 11 najboljih. Znamo da će biti mnogo individuelnih duela. Mi njih nećemo mnogo iznenaditi, a ni mi njih. Svi čekamo grešku druge strane, to je normalno. Svaka greška će biti iskorišćena."

19:42

Da li bi igranje Džake mogao da bude problem?

"Razgovarali smo i sa njim i sa svim igračima. U fudbalu se pokrenu emocije. Koliko mi njega poznajemo, on je uvek fokusiran na posao, a mi se fokusiramo na ono što će se dešavati sutra, a ne u prošlosti. Ja računam na svakog igrača. Sigurno ćemo imati dobru igru."

19:41

Džaka se vraća u tim

"Jesmo, razgovarali smo. Poslednja utakmica, on je tip koji se bori za pravdu. Uvideo je da ponašanje protiv Danske nije bilo dobro. Izvinio se tom igraču. Videli smo da ga nije bilo protiv Španije, ove nedelje je dobro trenirao. Znamo da su igrači strastveni i treba da budu. Mislimo da će nam pomoći sutra. Spremni smo. Vodili smo računa o tome da imamo igrače koji u svakom trenutku mogu da preuzmu igru."

19:38

Da li je pritisak veći posle dva poraza?

"Imamo nameru da se borimo. Naravno da ne možemo da nadoknadimo dva igrača koja su otišla. Ima tu prepreka, ali mogu da računam na sve koji su ovde. U poslednje dve utakmice dosta toga nam nije išlo na ruku. Sada bi moglo da bude drugačije. Srbija se isto bori za tri boda. Videćemo."

19:36

Pitanje za selektora – treći meč sa Srbijom, prethodne dve obeležile tenzije?

"Još uvek sam malo omamljen posle leta i prehlađen od prošle nedelje. Srećno smo što smo ovde, ekipa je spremna. Bio sam u prisutan kada su se igrale prošle utakmice, bile su lude moglo bi se reći. Želimo da ostvarimo tri poena. Rezultati u poslednje dve utakmice, bilo je teško objasniti ih. Mnogo prepreka smo imali, ali sada želim oda se fokusiramo na jake strane, na ono u čemu smo dobri."

19:26

Jakin je stigao

Selektor Švajcarske u sali za konferencije.

19:25

Sve je spremno za konferenciju Jakina
FSS

Selektor i tim Švajcarske sa manjim zakašnjenjem stižu na stadion.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

1 d

Novo Sport Video Menu