Nova vest
Fudbal 1

11.10.2024.

15:10

Piksi o Šaćiriju i provokacijama Džake: "Svemu dođe kraj"

Selektor Srbije Dragan Stojković je pred duel protiv Švajcarske u Ligi nacija upitan na konferenciji za medije u Leskovcu o Đerdanu Šaćiriju i Granitu Džaki.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Njih dvojica su, kao rođeni kosovski Albanci, uvek imali motiv više protiv Srbije, a u prethodna dva duela na Mundijalima u Rusiji i Kataru nije im bilo strano da provociraju nacionalističkim simbolima.

Šaćiri neće igrati u subotu uveče protiv Srbije u Leskovcu, ali će Džaka biti najveća opasnost po "orlove".

"Šaćiri je veliki igrač, ali svemu dođe kraj. On je obeležio period svoje karijere na visokom nivou i sada to prestaje, a imamo i mi igrače koji su prestali da igraju za reprezentaciju", prokomenatrisao je Dragan Stojković izostanak Šaćirija.

Zatim se osvrnuo i na Džaku i istakao da ga više brine na terenu, nego kada su u pitanju nefudbalski gestovi.

"Džaka je jedan od najboljih veznih igrača u Evropi, nema potrebe za provokacijama ni sa naše ni sa njegove strane i ovo je samo još jedna utakmica u kojoj verujem da neće biti tih stvari. Igračima sam rekao da se fokusiraju na igru i na ono što treba da radimo. Sve će to proći u fer plej igri, a kod Džake me brine što je veliki igrač i što moramo da budemo oprezni i da ga zaustavimo jer je alfa i omega Švajcarske. Ako ga neutrališemo veće su šanse da dođemo do željenog rezultata. Granit Džaka može da bude jedan od problema samo u fudbalskom smislu, a ove druge stvari ne treba potencirati ni pričati o tome, jer smo svi svesni da tim stvarima nema mesta niti potrebe da se o tome priča", poručio je Piksi.

Tok konferencije pratimo uživo putem Live blog B92.sport.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

1 d

Novo Sport Video Menu