Nova vest
Fudbal 3

11.10.2024.

15:25

Piksi: "Kada reprezentacija igra svaka utakmica je važna" VIDEO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi obratiće se javnosti pred meč sa Švajcarskom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dušan Milenković/Starsport

Pred izabranicima Dragana Stojkovića je prilika da se revanširaju fudbalerima Švajcarske za prethodna dva poraza koja je ova reprezentacija nanela na poslednja dva Mundijala.

Fudbaleri Srbije posle duela protiv Španije i Danske na svom terenu u Leskovcu sastaće se sa timom Švajcarske koja je veliki dužnik orlova u poslednjih šest godina. 

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi obratiće se javnosti pred tu utakmicu i konferenciju možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Izvor: Tanjug

Završeno

14:51

15:24

Završena je konferencija za medije

Selektor Dragan Stojković Piksi otkrio je stanje ekipe pred duel sa Švajcasrkom u Ligi nacija.

15:23

Da li se oseća pritisak?

"Mi smo ovu Ligu nacija krenuli protiv Španije, najjače ekipe, pa smo onda usred nekog malo većeg umora izgubili u Danskoj i sada je naravno sledeća stanica Švajcarska bez obzira na to šta je bilo u prošlosti. Što se našeg tima tiče, ima mnogo novih imena i nema onih koji su bili tu. Koncentrisani smo maksimalno da igramo na visokom nivou i da probamo da pobeidmo i za to se spremamo. Neće biti lako i to svi znamo, igramo utakmicu kod kuće i stalo nam je da ostavimo dobar utisak i da obradujemo Srbiju jer su svi srećni kada reprezentacija pobedi i ja to znam. Daćemo sve od sebe, nemojte imati dilemu. Verujem da možemo do cilja", poručio je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

15:20

Kako izgleda stanje u ekipi i ko će biti kapiten? Upitan je selektor Stojković

"Morate igru graditi na svim segmentima, svi su jako važni, drago mi je da smo u tom jednom segmentu napravili pomak u pozitivnom smislu i to je defanzivni deo. To me raduje, ali nisam presrećan da je perfektno uvek ima prostora da napreduješ. Napad... Zavisi mnogo toga, kako trčite, igrate, improvizacija, tehnički detalji, da li je dobar centaršut, koja stativa, gde se odbila lopta, da li ste spremni za tu vrstu izazova, fizička sprema, u fudbalu svi igraju sve. Najteža stvar u fudbalu je postići gol, da je to lako svi bi bili šampioni kao u vaterpolu. Nije tako. Radimo na tome da kao tim delujemo dobro da budemo organizovani i u taktičkom smislu da napadamo, kontre da imamo ako se ukaže prilika i tako dalje. Mnogo je tu važnih stvari, fudbal je repeticija, ne možete da izmislite toplu vodu jer ona već postoji. Sve to vam daje više šansi da uspete. Mi smo bazirani na kolektivnom duhu, timskom duhu, takvi želimo da počnemo i završimo utakmicu. Ljudi koji prate i vole reprezentaciju da nagrade momke za trud koji urade na terenu. Nije sve do vas, ima i protivnik koji vam ne dozvoljava da postignete gol i mnogo je tu prepreka. Meni je važno da su momci motivisani. Sve su to dobri predznaci za ono što nas očekuje i ubeđen sam da ćemo krenuti utakmicu maksimalno motivisano, borbeno i da ćemo poštovati zamisli za koje ćemo se dogoviriti. A što se kapitena tiče, pored mene je"
 

15:16

Mitrović nije igrao na prošlim mečevima, jel ima bojkota?

"Ja razumem da će štampa svašta da kaže da se svašta prodaje i sve se radi za klikove. Ne želim nikome da se pravdam. Znam ko sam i šta sam i koliko sebe dajem za reprezentaciju i meni je bitno da selektor, savez i navijači to znaju. Nemam povrede, oporavio sam se, to je to, 12 godina sam u reprezentaciji i možete da videti na koliko sam okupljanja bio i koliko sam propustio. Ne želim da dajem izjave o svemu tome. Spreman sam da pomognem ekipi i nadam se dobroj utakmici"

15:14

Kakav su utisak ostavili potencijalni debitanti?

"Apsolutno su zaslužili poziv za reprezentaciju i ovo treba da im bude podstrek. Maksimović, Čumić, da ne nabrajam a svi oni su nosioci u klubovima i igraju jako dobro pa su zaslužili da budu ovde. Svi imaju potencijala i mislim da je mentalitet taj koji će pokazati kako treba kako žele da rade na sebi, da igraju u klubovima i da opet budu ovde na spisku. Kvalitet imaju, a mentalitet je taj koji odlučuje kakvi će igrači biti"

15:13

Tim za Švajcarsku? Da li selektor ima dilemu?

"Nemam dilemu. Sad, o sastavu ne bih govorio, jer nije ni pametno i imam sliku ko će istrčati sutra i igrači to znaju"

15:12

Zajedništvo, disciplina... Šta kaže Mitrović?

"Igrali smo taktički perfektno proteklih par mečeva i falilo je malo sreće da pobeidmo, ali smo izgledali kompaktno i čvrsto, sve kontre i polu kontre smo bili opasni i gol je visio u vazduhu. Jedna utakmica koja nam daje podstrek za budućnost je Španija koja je prvak Evrope i svi su očekivali da primimo 3,4 gola. Pitali su se samo koliko ćemo golova primiti, a mi smo pokazali kako želimo da izgledamo u budućnosti. Ta utakmica je podstrek kako bismo terbali da izgledamo u narednom periodu"

15:11

Aleksandar Mitrović je upitan da li može da pomogne Srbiji da pobedi Švajcarsku i da li je motiv sve što se ranije desilo?

"Pre svega, dobar dan. Mislim da smo u početku davali dosta golova i primali. Sada teško primamo, a slabo dajemo... Nadam se da ćemo napraviti balans i biti dobri na obe strane. Utakmica protiv Švajcarske je teška i imamo iskustva svi, a i njima i nama se oprostilo 5,6,7 igrača u odnosu na prošle mečeve. Očekuje nas jako teška utakmica sa ekipom koja je jako dobra i sa dobrim trenerom što smo videli i na EP i bilo bi lepo da pobedimo i još ako dođe koji gol bilo bi perfektno. Bitno je da kao ekipa igramo dobro, a kada se to desi dolaze šanse i golovi. Ako odigramo kako znamo, golovi će doći"

15:09

Andrija Maksimović debituje. Ko još može da debituje?

"Zavisi sve od mnogo stvari i same igre, rezultata, šta i kako se bude dešavalo. Nikada nemam zapisano u svesci kada ću koga menjati, ali ima i takvih koji zapišu kada koga menjaju. Ja nisam taj tip trenera i po svojoj nekoj proceni, tome što se dešava na terenu, povlačim neke poteze. Za malog Andriju je to lepa vest jer on predstavlja budućnost. Ima 17 godina i nivo igre koji je takav kakav je  i mene je nateralo da ga pozovem u A tim. Moja želja je da debituje i on će debitovati da li kao starter ili sa klupe, ali će sutrašnji dan pamtiti kao početak njegove reprezentativne karijere. Ostali su tu takođe, imali smo personalnih problema, to svi znamo, nemamo Vlahovića, Ilića, Sergeja, Živkovića... Pola tima, jel tako? Neću to da bude alibi, ovi igrači koji su tu oni su zaslužili da budu tu, a oni čekaju svoju šansu da dobiju koji minut i da osete kako je igrati za A tim"

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

1 d

Novo Sport Video Menu