Nova vest
Fudbal 6

9.10.2024.

12:20

Srbin odbio Poćetina: "Pita da branim za Ameriku – ne, hvala"

Golman Strazbura i fudbalske reprezentacije Srbije Đorđe Petrović ispričao je kako je bivši menadžer Čelsija Maurisio Poćetino hteo da ga "vrbuje" i da brani za selekciju Sjedinjenih Američkih Država.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Još pre nego što je Poćetino postao selektor "jenkija", kontaktirao je srpskog golmana tim povodom.

"Pomoćnik mi je njegov pisao i rekao da mu se javim. Ja rekoh, hoću, samo da mi pošalje broj telefona. Jer sam se ja inače čuo sa Tonijem, onako „kako si“, „šta radiš“, čestitke i to. Dobio broj, zovem ga, a on kaže: „Petro, jedno pitanje? Ja rekoh, slušam. Jel možeš ti da braniš za Ameriku?“. To je bilo još pre nego što je potpisao. Ja rekoh, ne mogu. Kako ne možeš, igrao si tamo? Ja rekoh nemam ni papire, ništa. To nije bilo ni realno, a i opet Srbija, svakako ne bih promenio reprezentaciju i da mogu. Kaže mi on, još nismo potpisali, ali gledamo kakva je situacija, na koga možemo da računamo, na koga ne možemo. Rekao sam mu, voleo bih s vama opet da sarađujem, ali u nekom klubu“, ispričao je Petrović u "Alesto" podkastu.

O Poćetinu ima samo reči hvale i izneo je nekoliko detalja o tome kako Argentinac funkcioniše i zbog čega ga smatraju velikim trenerskim gospodinom.

"Šta pružaš na terenu je najbitnije, ali ja mislim da on ceni i stvari van terena, kako se ponašaš, ophodiš prema kuvaru, ekonomu, sve te detalje. Zaključak iz priče sa njim je da on te stvari stvarno ceni. Imao sam stvarno odličan odnos sa njih, dosta mi je pomogao, imao veliko poverenje u mene. Nakon dve tri utakmice, bio je neki trening oporavka, i sad mi šetamo onako oko terena, a on me pita – šta misliš o ovome, onome. Dođem kod kuće, kažem svom tati, a on pre dve godine si bio u Čuki, gledao si Poćetina na televiziji, a sad te pita šta misliš o defanzivnoj taktici, dal može ovako ili onako", rekao je Petrović, pa nastavio:

"Možemo to i sa druge strane da gledamo, pošto je on od golmana tražio da stoji visoko, zajedno sa linijom. Možda je želeo da vidi da li ja mogu da odgovorim na to ili da spusti liniju, ali smo stvarno imali izuzetan odnos. Kada mo završavali treninge, trener golmana je tražio da se javimo kad krenemo. Koliko puta se dešavalo da javim supruzi da krećem s treninga, odem da se pozdravim, a onda ostanem još sat-sat i po kod Poketina. Sedim u kancelariji i gledam šta sam mogao bolje, snimke utakmice i treninga. Jedan veliki gospodin, fantastičan trener. Svi igrači su imali odličan odnos sa njim, znao je kako da kontroliše svlačionicu, što je bilo teško jer je bilo dosta novih igrača. Na kraju nam je našao pozcije, gde se ko najbolje oseća, što nam se vratilo i kroz rezultate, da smo imali pet-šest vezanih pobeda. Svako od igrača je u svakom trenutku mogao da pokuca na vrata i pita šta može da učini da bi bio bolji“, ispričao je Petrović.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Erdogan naredio: Blokirano

Turska je blokirala pristup platformi za razmenu poruka Discord, saopštila je Uprava za informacione tehnologije i komunikacije te zemlje.

Tanjug

10:20

4 h

Novo Sport Video Menu