Nova vest
Fudbal 1

9.10.2024.

10:17

Lazar Samardžić iskreno: "Osećam pritisak zbog Tadića" VIDEO

Fudbalska reprezentacija Srbije u Lazaru Samardžiću vidi budućnost, zbog toga je i "ukraden" najboljoj selekciji Nemačke u poslednji čas.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Ipak, nikome, pa ni njemu nije lako "uskočiti u kopačke" Dušana Tadića i zameniti bivšeg kapitena koji je toliko dobrog doneo nacionalnom timu.

Taj pritisak, priznaje, oseća Samardžić.

"Pritisak postoji, ali ja nisam Tadić, a daću sve od sebe da pokažem da sam dobar i vredan dresa reprezentacije", rekao je Samardžić odgovarajući na pitanja novinara putem sajta FSS.

Do sada je odigrao 13 utakmica u dresu Orlova, prilagođavanje je prošl

"Imamo dobru ekipu, družim se sa svima, možda malo više sa Ilićem, Erakovićem, sada i Simićem, jeste nov, ali…igrali smo u Nemačkoj obojica".

Kako da rešimo problem realizacije, nismo dali gol od meča sa Slovenijom na Prvenstvu Evrope, kako da probijemo tu barijeru?

"Moramo da više šutiramo na gol, važno je i strpljenje, a tu je i povratak Mitrovića. On je postigao najviše golova za reprezentaciju, Srbija ga treba, važno je da se vratio i verujem da će nastaviti sa onim što najbolje radi, a to su golovi", rekao je Lazar Samardžić.

Reprezentacija Srbije u petak, 11. oktobra odlazi u Niš, gde će boraviti do meča sa Švajcarskom, koji se dan kasnije, u okviru 3. kola Lige nacija, igra na stadionu „Dubočica“ u Leskovcu.

Srđan Stevanović/Starsport

"Orlovi" se u dobroj atmosferi pripremaju u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a jedan od igrača koji se uvek raduje reprezentativnim obavezama dolazi iz Bergama.

"Klub je zaista dobar, igra Ligu šampiona, ima top ambicije, u poslednjih pet godina ispisali su istoriju, osvojili i Ligu Evrope. Za mene je to bila dobra odluka", ne ostavlja dilemu Lazar Samardžić.

Trener kome pripadaju velike zasluge za ostvarene rezultate je Đan Pjero Gasperini, smatraju ga revolucionarom u italijanskom fudbalu.

"Stara škola, jaki treninzi, jedan jako dobar trener. Jasno je onda svima zašto je Atalanta poslednjih godina toliko dobar tim. Želi dobru završnicu, traži da rizikujemo, od mene konkretno traži asistencije i golove. Nema tu mnogo tajni".

Protiv Šahtjora je zabeležio fantastičnu statistiku, svi relevantni evropski fudbalski portali su to zabeležili – sam uspešnih driblinga, šest kreiranih šansi za saigrače, što je poslednji put uspelo Mesiju u Ligi šampiona.

"Da, video sam to i bio naravno zadovoljan, jer Mesi je moj idol, nisam mogao da verujem. Prvi dres koji sam dobio bio je sa Mesijevim prezimenom. Čuvam ga u Berlinu, tamo je i Tadićev dres, moj brat ga nekad koristi".

Atalantu očekuju i dueli protiv Barselone, Reala…

"To je san svakog deteta kad počne da igra fudbal, igrati protiv najvećih klubova. Videćemo, mislim da smo dobra ekipa, možemo da pobedimo i jedne i druge. U Superkupu nisam igrao, ali Atalanta je pokazala u većem delu tog meča da može da se nosi sa Realom. Zato sam i došao u Bergamo, sviđa mi se kako Atalanta to radi".

Osvrnuo s i na duel sa Švajcarskom.

"Švajcarci su dobri, imaju zaista dobru reprezentaciju, moramo da budemo na visini zadatka i damo svoj maksimum. Na prethodna dva meča smo poraženi, verujem da će sada biti treća sreća, da ćemo mi slaviti. Sviđa mi se što igramo u Leskovcu, dobar stadion, mali, ali lep, biće dobar ambijent. Uz mene i reprezentaciju biće i moja porodica, uvek su prisutni", poručio je Samardžić.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Erdogan naredio: Blokirano

Turska je blokirala pristup platformi za razmenu poruka Discord, saopštila je Uprava za informacione tehnologije i komunikacije te zemlje.

Tanjug

10:20

1 h

Novo Sport Video Menu