Nova vest
Fudbal 0

7.10.2024.

10:37

Piksi o povređenima: O Vanji i Iliću odluka danas, Živković i Babić ne dolaze

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi otkrio je kakvo je stanje sa povredama igrača.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dušan Milenković/Starsport

Srbija u subotu u Leskovcu od 21 čas dočekuje Švajcarsku u Ligi nacija, a Stojković još nije siguran da li će moći da računa na nekoliko igrača.

Problematični su Vanja Milinković-Savić, Ivan Ilić, dok Andrija Živković neće ni dolaziti na okupljanje.

"Imamo problema, ali to je nešto što i sve reprezentacije imaju, da su igrači povređeni. Često ćete sresti tu vrstu primera. Na spisku je bio, a neće doći Babić. Trebalo bi da proverite stanje igrača i zašto nije na spisku. Neko je napisao da je izgubio mesto zbog nekog drugog. To nije tačno. Njegov klub razmatra opciju da se operiše. Dakle, moguća operacija. Imamo i Ratkova, procena je šest nedelja pauze. To smo dobili iz Salcburga. U slučaju da Vanja ne bude mogao, Vanja Iić će dobiti šansu", kaže Stojković.

On je potom detaljno obrazložio bilten povreda.

"Vanja Milinković-Savić, u pitanju je desno koleno, meniskus čini se. On dolazi danas, pa ćemo u skladu sa dodatnim pregledom doneti odluku. Videćemo na licu mesta o čemu se radi. U pitanju je manje oštećenje meniskusa desnog kolena", kaže Stojković i dodaje.

"Ivan Ilić takođe dolazi, uradiće se dodatni pregled, to je normalno, radi se o upali ahilove tetive. Duže već igra pod injekcijama, izvestan period oseća bol u toj tetivi. Videćemo u kakvom je stanju. Doneću odluku na osnovu stava medicinskog tima. Takođe, sinoć smo dobili vest o Andriji Živkoviću. Jutros je urađena magnetna rezonanca, pre pola sata smo dobili izveštaj da ima bol u pripoju ligamenta patele, što daje mogućnost da on bude oslobođen ovog puta. U takvom stanju je iluzorno da tražite da igra, to je nemoguće. Nema potrebe da dolazi ovde na dodatne preglede. Radi se o ozbiljnom i profesionalnom momku, teško hoda i ima problem. Sad zamislite da treba da trči. To su vesti koje moramo da prihavatimo. Nije lepo kada selektor čuje da ima povređenih, ali javnost sada zna o čemu se radi. U slučaju da Vanja ne može da igra, Vanja Ilićće dobiti šansu. Danas ćemo znati situaciju sa Vanjom i Ivanom Ilićem", zaključio je Stojković. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu