Nova vest
Fudbal 0

4.10.2024.

21:10

Lep gest Zenita: Erakovićev dres na aukciji, pomoć ide narodu sa Kosova

Dres Strahinje Erakovića, fudbalera Zenita, prodat je na aukciji posle utakmice Zenita i Kairata, a sva sredstva biće donirana srpskom narodu na Kosovu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Privatna arhiva

Na Dan sećanja na žrtve opsade Lenjingrada, 8. septembra, fudbaleri Zenita odigrali su prijateljsku utakmicu protiv Kairata. Za ovu specijalnu priliku napravljeni su dresovi u bojama lente koja simbolizuje uspomenu na blokadu Lenjingrada – zelena boja predstavlja život, dok maslinasta označava pobedu.

Poseban gest usledio je nakon utakmice, kada su fudbaleri Zenita poklonili potpisane dresove ruskim navijačima koji prikupljaju pomoć za Kursku oblast. Najvišu cenu dostigao je dres Anatolija Timoščuka, koji je prodat za 700.000 rubalja (oko 6.700 evra).

Među dresovima na aukciji posebno se izdvojio dres srpskog fudbalera Strahinje Erakovića, koji su Rusi odabrali sa željom da sav prihod od njegove prodaje bude upućen kao pomoć srpskom narodu na Kosovu. Prihod će biti iskorišćen za završetak izgradnje kuće porodici Simijonović iz sela Manišince kod Novog Brda, za koju je potrebno još 5.020 evra.

Aukcija će biti održana na Instagram stranici fondacije Delije, putem komentara, do nedelje 6. oktobra u 22 časa. Početna cena za Erakovićev dres je 1.000 evra, a dres će osvojiti onaj ko ponudi najvišu sumu do isteka roka.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Lige petice

Dembele ponovo na treninzima PSŽ

Francuski napadač Usman Dembele, koji je ove nedelje isključen iz Pari Sen Žermena (PSŽ) iz disciplinskih razloga, vratio se danas treninzima, saopštio je pariski fudbalski klub.

Beta

23:50

2 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu