Nova vest
Fudbal 6

4.10.2024.

10:05

Srpski fudbal u Evropi – 19 utakmica, 15 poraza

Ni ove sezone srpski klubovi u najmanju ruku ne blistaju u evropskim takmičenjima - gde grešimo?

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Pet srpskih predstavnika i ove sezone nailazili su na jače od sebe pa su najčešće porazi bili ishodi tih duela. Ništa novo, reklo bi se.

Stanje je redovno.

Prethodna sezona bila je "istorijska" za srpski klupski fudbal, jer je zabeležen rekordan broj poraza pet učesnika, što je dovelo do srozavanja klupskog koeficijenta (Srbija pala sa 11. na 20. mesto i tone sve dublje),


I ove sezone smo sa pet predstavnika "napali" Evropu, ali ponovo ne vredi, nešto ne radimo kako valja, porazi su redovna pojava, pobede su incidenti.

TSC je poslednji u nizu upisao neuspeh, za ovaj klub treći u tri ovosezonske utakmice u Evropi, nakon dva teška poraza u plej-ofu Lige Evrope sa Makabijem iz Tel-Aviva.

Nakon izgubljenog meča u Astani (0:1) na startu Lige Konferencija tim iz Bačke Topole ima gol-razliku 1:9 u pomenuta tri meča.

Poražavajuće... 

Bilans srpskih klubova u Evropi (2024/2025)

Odigranih utakmica: 19
Pobede: 3
Remi: 1
Poraza: 15

Gol-razlika: 14-39

Srpski predstavnik u Ligi šampiona Crvena zvezda je na četiri utakmice, doduše u daleko jačoj konkurenciji, onoj najjačoj, tri puta poražena  (Bodo, Benfika, Inter), uz pobedu nad norveškim timom za prolaz u Ligu šampiona.

Gol razlika crveno-blih u tim duelima je 4:8.

Najgore su prolazili igrači Partizana ove sezone, kao vreća za udaranje. Crno-beli su u sada već istorijskom nizu ispali iz kvalifikacija za Ligu šampiona, potom iz kvalifikacija za Ligu Evrope i na kraju za Ligu Konferencija.

Košmarnu evropsku sezonu crno-beli su završili sa remijem, pet poraza i gol-razlikom 4:14.

Vojvodina i kragujevački Radnički samo su upotpunili krah srpskih superligaša u međunarodnoj konkurenciji - zbirno su ova dva kluba "doneli" našoj zemlji četiri poraza i dve pobede. 

Grade se stadioni, postavljaju novi tereni, ali fudbal tone sve dublje, rezulata nema i ne nazire se kraj ovom crnom nizu. Postali smo fudbalski liliputanci.

Kako zaustaviti potonuće?

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu