Nova vest
Fudbal 2

3.10.2024.

13:33

Voždovac doveo iskusnog golmana

Ekipa Voždovca od danas je jača za još jedno poznato ime u srpskom fudbalu, ovoga puta među stativama.

Izvor: FK Voždovac

FK Voždovac

Potpis na ugovor sa našim timom stavio je Nenad Filipović, golman rođen 1987. godine sa impozantnim iskustvom i stažom u elitnom rangu srpskog fudbala, kao i u inostranstvu.

Filipović se obavezao na vernost Zmajevima do kraja sezone, a u naše redove dolazi kao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa FK Čukarički, a na raspolaganju treneru golmana Jasminu Hatuniću i šefu stručnog štaba Voždovca Dejanu Čelaru stavio se odmah.

Nakon potpisa ugovora Filipović je istakao da je Voždovac kao jedan od najorganizovanijih klubova u Srbiji privlačan i iskusnim i mladim igračima, a upravo on svojim iskustvom želi da doprinese ekipi čiju okosnicu sada već tradicionalne čine talentovani i mladi igrači.

"⁠Pre svega želim da se zahvalim rukovodstvu kluba Marku Zdravkoviću, Jovanu Simiću, Denisu Prtenjači i šefu stručnog štaba Dejanu Čelaru na ukazanom poverenju. Od kada sam se rastao sa fudbalskim klubom Čukarički dobijao sam razne ponude, ali nijedna nije bila adekvatna za mene i moju porodicu. Kada sam se već bio pomirio da ću do zime individualno održavati formu i čekati neku pravu ponudu, usledio je poziv Voždovca i u roku od sat vremena smo se lako dogovorili. Ne bih mnogo pričao u kakav klub dolazim, Voždovac je klub sa velikom superligaškom tradicijom, sa fenomenalnim stadionom i svim pratećim sadržajima. Žao mi je što je klub sad u takvoj situaciji da se borimo za novo superligaško društvo, ali mi znamo svoj cilj i pokušaću svojim iskustvom da doprinesem da klub opet od leta bude tamo gde mu je i mesto. Ekipa mi se na prvom treningu jako svidela, mislim da Voždovac ima veliki potencijal i radujem se izazovima koji su pred nama", rekao je Filipović.

FK Voždovac

Dobrodošlicu novom golmanu Voždovca poželeo je i sportski director Denis Prtenjača, koji ističe brzinu dogovorene saradnje i obostranu želju za što boljim rezultatima u nastavku sezone.

"⁠Pehovi koji su nas zadesili poslednje tri nedelje sa povredama golmana naterali su nas da van prelaznog roka brzo potražimo rešenje. Nismo očekivali da ćemo među slobodnim igračima pronaći Nenada Filipovića iskusnog i prekaljenog golmana. Smatram to srećom u nesrećnim okolnostima. Nenadovo prisustvo će značiti mnogo i u svlačionici i na terenu, i nadam se da će biti u kombinaciji za tim već u subotu kada gostujemo ekipi Borca 1926 u Užicu", istakao je Prtenjača.

Nenad Filipović je protekle sezone nastupao za Čukarički, dok je pre toga bio deo ekipe TSC iz Bačke Topole, sa kojom je ostvario neke od najvećih uspeha u istoriji kluba.

U Srbiji je još branio golove Mačve, Rada i Radničkog iz Niša, dok je u Mađarskoj bio deo Videotona i MTK iz Budimpešte.

Ekipa Voždovca svoj naredni meč u okviru desetog kola Prve lige Srbije igra u subotu od 18 časova na stadionu “Radomir Antić” u Užicu, gde će domaćin biti ekipa Borca 1926 iz Čačka.

FK Voždovac

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Džo Rogan skinut sa trona

Američki podkaster Džo Rogan još jednom je svrgnut sa prvog mesta na Spotify listi strimova - novi "šampion" je jedan od njegovih nedavnih gostiju.

B92

12:30

5 h

Novo Sport Video Menu