Nova vest
Fudbal 1

29.9.2024.

21:00

Istorija u Ubu – prva pobeda Jedinstva u eliti

Fudbaleri Jedinstva iz Uba tek u desetom kolu upisali su prvu, istorijsku pobedu u društvu najboljih, porazili su subotički Spartak 2:0.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Zlatnim slovima u klupske almanahe biće upisano ime Ganijca Denzela Kvakua Ričardsona, rezerviste na ovom meču, dvostrukog strelca u istorijskoj večeri za tim sa stadiona "Dragan Džajić".

Momak koji stasom i likom pomalo podseća na Romelua Lukaua, u 61. minutu zamenio je Belgijanca Ibrahima Kargboa Džuniora, a već dva minuta kasnije radovao se pogotku.

Tada je efektno zahvatio loptu sa desetak metara, ona je prošla kroz "šumu" nogu u kaznenom prostoru Spartaka i završila u mreži - za delirijum malobrojnih navijača.


Subotičani u nedelju uveče nisu pokazali apsolutno ništa sa svog repertoara, prvi šut ka golu imali su u 57. minutu, i teren nije bio u najboljem stanju usled kiše, pa se malo toga moglo videti generalno od oba tima.

Ubljani su učinili sve da sačuvaju pobedu, jer su je toliko želeli i čekali da se desi, na kraju su je čak i duplirali, i to nakon kardinalne greške golmana Spartaka. Za pečat na očajno veče Subotičana.

On je prilikom šuta, u pokušaju da ispuca loptu, pogodio svog igrača u leđa, a Kvaku je bio spreman i novim golom, uz rutinsku egzekuciju ovog puta, prilepio sebi etiketu junaka Ubljana.

Slaviće se večeras i u Lionu u domu vlasnika kluba Nemanje Matića, čiji je brat Uroš na terenu doprineo istorijskom rezultatu.
Standings provided by Sofascore


 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

3 d

Novo Sport Video Menu