Nova vest
Fudbal 0

29.9.2024.

18:47

"Ne razumem priče da ne značimo ništa srpskom fudbalu"

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević izjavio je da ne razume priče da klub sa Banovog brda ne znači ništa srpskom fudbalu i istakao da "brđani" neće odstupiti od sadašnjeg sistema poslovanja i načina funkcionisanja.

Izvor: Tanjug

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

"Često čujem priče da "Čukarički ne znači ništa srpskom fudbalu". Ne znam kako to ne znači, s obzirom na broj mladih igrača koje naš klub izbaci svake sezone. Novac od transfera ulazi u Srbiju, plaćamo redovno porez državi, ne kasnimo ni dan. Takođe, imamo nekoliko reprezentativaca koje je klub "vraćao u život", kao što su Radonjić, Birmančević, Đorđe Jovanović, Mijailović. Čukarički je afirmisao Đorđa Petrovića, Mašovića, ranije Andriju Pavlovića. Da ne pominjemo broj mladih reprezentativaca Srbije, njih je neuporedivo više", rekao je Matijašević u intervjuu koji je objavio klupski sajt. 

Nastavio je Matijašević sa analizom doprinosa Čukaričkog srpskom fudbalu.

"Kad jedan mali Čukarički izbaci jednog igrača za „A“ reprezentaciju, to je više nego dobro. Trebalo bi to da rade i drugi, drago mi je da to čine i Vojvodina, TSC, kragujevački Radnički, tu su i Nišlije, da ne pominjem Crvenu zvezdu i Partizan. Ne mogu ni svi da stignu do reprezentacije, ali opet ti momci se prodaju, dođu u priliku da reše svoju egzistenciju. Ako se ti momci potom izgrade kako treba, vratiće se i u reprezentaciju. I jednako je bitno da se formiraju kao ljudi, a Čukarički se uvek bavio i tom komponentom razvoja mladih igrača", dodao je Matijašević.

Napomenuo je sportski direktor "brđana" da klub neće odstupiti od sadašnjeg poslovanja i načina funkcionisanja.

"Dokle god sam u klubu, strategija Čukaričkog će ostati ista. Forsiranje i prodaja mladih igrača, to je način na koji pravimo budžet, želimo da budemo u vrhu tabele i da igramo Evropu, što smo do sad činili u sedam navrata. Takođe, nikad nismo ispadali od ekipa koje su u tom trenutku bile slabije rangirane od nas na međunarodnoj sceni, i tu smo uvek nešto pokušavali da napravimo", podvukao je Matijašević.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

3 d

Novo Sport Video Menu