Nova vest
Fudbal 27

26.9.2024.

15:56

Isplivali svi detalji incidenata nakon derbija: Partizanu preti zatvaranje stadiona?!

Zvanični izveštaji su otkrili sve detalje incidenata nakon 174. večitog derbija, a Partizanu prete oštre kazne od strane Fudbalskog saveza Srbije.

Izvor: Sport Klub

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Aleksandar Stanojević, doskorašnji trener Partizana, povređen je nakon što su navijači napali svlačionicu domaćina neposredno posle 174. "večitog derbija" između Partizana i Crvene zvezde.

Ovaj incident predstavlja osnov za potencijalne sankcije od strane Fudbalskog saveza Srbije.

Prema zvaničnim izveštajima, napad se dogodio odmah nakon utakmice, kada je grupa pristalica Partizana, uprkos prisustvu obezbeđenja, neometano stigla do svlačionice, piše "Sport klub".

Najpre su verbalno napali igrače i trenera Stanojevića, a prema svedocima, u sukobu se čula reč "prodaja".

Situacija je eskalirala kada je Stanojević ušao u verbalni konflikt sa navijačima. Nakon što je pokušao da zatvori prozor, kamenica je probila staklo i povredila trenera.

Organi reda brzo su reagovali, a huligani su se povukli, čime je situacija privremeno smirena, navodi pomenuti medij.

Međutim, incident je pokrenuo lavinu kritika na račun organizacije utakmice. Pored napada, evidentirani su i drugi propusti, uključujući neadekvatno obezbeđenje, masovnu upotrebu pirotehnike na tribinama i upad navijača u ograđeni deo terena.

Zbog svega ovoga, Partizanu prete ozbiljne kazne, a kao jedna od mogućih mera pominje se i zatvaranje stadiona u Humskoj.

Podeli:

Komentari 27

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

9 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

20 h

Novo Sport Video Menu